Wandelvakantie Bulgarije singlereis 12 dagen

Bulgarije
Rhodopen & Rila & Pirin

Wandel- & cultuurreis in de Rhodopen

Ontdek de Rhodopen in Bulgarije tijdens een unieke cultuur- en wandelvakantie voor singles. Verken ongerepte natuur, historische steden zoals Plovdiv, pittoreske dorpjes en adembenemende kloosters zoals Bachkovo en Rila. Hoogtepunten zijn wandelingen door landschappen vol watervallen en kloven, de charmante dorpen Shiroka luka en Delchevo en een verblijf in Melnik, Bulgarije's kleinste stadje beroemd om haar wijnen. Ervaar de schoonheid van de Yagodina grot, één van Europa's mooiste grotten. Geniet van lokale specialiteiten en wijnen, terwijl je de rijke cultuur en natuur van de Rhodopen verkent.

 • Natuur en cultuur Bulgarije
 • Mooiste nationale parken
 • 1-persoonskamer inclusief
 • Mooie stadjes en kloosters
Gezelschap:Singles groepsreis
Type:Standplaats, meerdere standplaatsen
Zwaarte:2. Basisconditie
Comfort:3. Comfortabel
Bulgarije
Rhodopen & Rila & Pirin
Singles groepsreis
Standplaats, meerdere standplaatsen
12 dagen
vanaf € 1.795
Inclusief retourvlucht
Data & prijzen
aangeboden door Natuurlijk Reizen
Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht Amsterdam – Sofia

Transfer naar hotel in Plovdiv, reisafstand 150 km. Eventueel rondwandeling voordat wij gaan eten.

Dag 2 - Plovdiv

In de ochtend te voet deze prachtige, oude en cultuurrijke stad verkennen met haar smalle straatjes, kleurrijke oude huizen, Romeinse theater, kerken en vele musea. In de middag kun je er zelf op uittrekken of gewoon lekker op een terrasje zitten. Plovdiv was in 2019 de culturele hoofdstad van Europa.

Dag 3 - Plovdiv – Bachkovo – Arda

Na het ontbijt reizen wij af naar het mooi gelegen klooster van Bachkovo (ca. 45 min.) één van de fraaiste en oudste van het land. Na dit bezoek rijden we door naar Smolyan (ca. 1u45) waar we een wandeling maken over de eco trail The canyon of the waterfalls: een mooie route langs de rivier Elena met onderweg prachtig gevormde rotspartijen, vele bruggetjes en indrukwekkende uitzichten. Avondmaaltijd en verblijf in het karakteristieke dorp Arda.
Reisafstand 185 km, wandelen ca. 3,5  uur, ca. 9 km, 450m stijgen, 450m dalen.

Dag 4 - Arda

Na het ontbijt wandelen we langs de stromen van de Arda rivier, we zoeken een mooie plekje op voor een picknicklunch en lopen via een andere mooie route terug naar het dorp. Avondmaaltijd met specialiteiten uit de streek. Verblijf weer in Arda.
Wandelduur ca. 4,5 uur, ca. 12 km, 450m stijgen, 450m dalen.

Dag 5 - Arda – Devin – Buinovo

Na het ontbijt rijden wij via een prachtige weg door de bergen naar het plaatsje Devin bekend om haar minerale baden. We stoppen in het mooie dorp Shiroka Laka en dwalen door de smalle geplaveide straatjes met de prachtige karakteristieke huizen. In Devin aangekomen wandelen we langs de minerale bronnen en volgen het eco pad langs de rivier, een makkelijke maar zeer mooie wandeling met een bijzondere sfeer. Aan het eind van de wandeling kunnen de liefhebbers heerlijk ontspannen in één van de minerale baden voordat wij doorrijden naar de mooie omgeving van Trigrad waar we 2 nachten zullen verblijven in het dorp Buinovo. Ook hier staat weer een goede avondmaaltijd voor ons klaar.
Reisafstand 130 km, wandelduur ca. 1,5 uur, 150 m stijgen, 150 m dalen.

Dag 6 - Buinovo – Yagodina – Trigrad – Yagodina

Korte transfer naar het dorp Yagodina waar vandaan wij naar het platform Orlovo oko (adelaars oog) lopen, waar wij vanaf 1563 m hoogte een prachtig uitzicht hebben op de  Rhodopen, het Pirin en Rila gebergte en een deel van Griekenland.Via een andere route lopen wij terug naar Yagodina. Na de lunch bezoeken wij  de Devil’s throat cave, een natuurfenomeen in de kloof van Trigrad met een ondergrondse rivier. Via een uitgehakte tunnel kun je een enorm grot bezoeken, groot genoeg om plaats te bieden aan de Alexander Nevski kathedraal in Sofia! Met deze plaats zijn legendes van Orpheus verweven.
Vanuit Trigrad lopen wij terug naar Yagodina. Wij overnachten weer in Buinovo.
Reisafstand 20 km. Eerste wandeling: ca. 2,5 u, 7 km, 360 m stijgen, 380 m dalen. Tweede wandeling: ca. 2 u, 8 km, 120 m stijgen, 240 m dalen.

Dag 7 - Trigrad – Delchovo – Melnik/Rozjen

Bezoek aan de grot van Yagodina. Volgens kenners één van de mooiste grotten van Europa met een veelheid aan stalactieten, stalagmieten, kolommen en andere formaties. Transfer naar het stadje Gotse Delchev, hiervandaan wandelen wij naar het dorp Delchevo gelegen in het indrukwekkende Pirin gebergte. Het dorp heeft een typische architectuur met smalle geplaveide straatjes, een kerkje uit 1838 en mooie oude huizen van steen en hout. Het merendeel van de huizen is in de late 19e eeuw gebouwd door lokale ambachtslieden. Inmiddels zijn 27 van deze renaissance huizen aangemerkt als historisch monument. Na een rondwandeling door het dorp worden wij naar Melnik/Rozjen gebracht waar we een lekkere maaltijd hebben en overnachten.
reisafstand 150 km. Wandeling ca. 1,5 u, ca. 300m stijgen, afstand 4 km plus wandeling door dorp.

Dag 8 - Melnik/Rojen

Wij wandelen naar het dorp Zlatolist en bezoeken de St. George kerk. We lopen verder naar het pittoreske klooster van Rojen uit de 13e eeuw. Een prachtige route leidt ons verder langs bijzondere zandsteenformaties, de zogenoemde Pyramiden van Melnik, naar het gelijknamige stadje. We bezoeken hier het grootste Nationale revival huis van de Balkan: het Kordopulov huis. Het herbergt een interessant etnografisch museum en tevens de grootste wijnkelder van het stadje waar wij proeven van de unieke rode Melnik wijnen. Wij dwalen verder door het stadje met haar geplaveide straten en prachtige oude huizen. We overnachten in een hotel in de omgeving en gebruiken weer gezamenlijk de avondmaaltijd.
Wandelduur ca. 5 uur, ca. 13 km, 400m stijgen, 450m dalen.

Dag 9 - Melnik/Rojen – Rila klooster – Separeva Banya/Panichishte

Vandaag een  mooie rit met de bus (ca. 2 uur) naar het grootste en bekendste klooster van Bulgarije: het kleurrijke Rila klooster uit de 10e eeuw. Dit indrukwekkende klooster staat op de Unesco lijst en is een bezoek meer dan waard! We wandelen naar de grot van St. Ivan Rilski gelegen in een mooi bos. Hierna reizen wij verder naar Separeva Banya/Panichishte waar we zullen verblijven.
Reisafstand 210 km, korte wandeling, 150 m stijgen, 100 m dalen, afstand 2,5 km.

Dag 10 - Separeva Banya/Panichishte – 7 Rila lakes – Sofia

Vandaag staat een prachtige wandeling op het programma. Na een korte transfer gaan we met de stoeltjeslift omhoog welke ons van 1500m naar ruim 2000m hoogte brengt. We beginnen hier onze wandeling langs de gletsjermeren van Rila waarvan de hoogste op 2535 meter hoogte ligt. Een indrukwekkende tocht langs diepblauwe meren omzoomd door majestueuze pieken. Na onze wandeling staat de bus klaar om ons naar Sofia te brengen in ca. 1u45. We verblijven in een hotel buiten het drukke stadscentrum.
Reisafstand 120 km, wandelduur 4 – 4,5 uur, 500 m stijgen, 500 m dalen, afstand 10 km.

Dag 11 - Sofia

Vandaag hebben wij de hele dag om deze bruisende stad te verkennen. In de ochtend maken we een wandeling langs de bekende bezienswaardigheden zoals de Alexander Nevski kathedraal, het nationale theater, de St.Nikolai kerk, de Synagoge van Sofia etc. In de middag kun je er zelf op uit trekken om de straatjes met de vele hippe winkeltjes en eettentjes te verkennen of een uitstapje maken naar het historisch museum en de prachtige middeleeuwse Boyana kerk met haar kleurrijke fresco´s. Het is makkelijk en goedkoop om gebruik te maken van een taxi terug naar het hotel, indien gewenst. ’s Avonds genieten we van een lekkere maaltijd.

Dag 12 - Vertrek

Afhankelijk van de vertrektijd hebben we in de ochtend vrije tijd om zelf te besteden. Aan het eind van de ochtend vertrek naar het vliegveld voor de vlucht terug naar NL.

Over de accommodatie(s)

Er wordt verbleven in kleinschalige accommodaties en familiehotels op basis van een 1-persoonskamer met eigen badkamer. Alleen in het plaatsje Delchovo is het bij uitzondering mogelijk dat de badkamer gedeeld dient te worden met 1 andere kamer.

Inbegrepen
 • Vlucht Amsterdan – Sofia v.v.
 • Handbagage
 • Alle vervoer volgens programma
 • Nederlands en Bulgaars sprekende gids
 • Verblijf o.b.v. 1-persoonskamer incl. ontbijt
 • Avondmaaltijden 10 x
 • Picknicklunch dag 6
 • Wijnproeverij in Melnik en yoghurt proeverij
 • Lift naar de 7 Rila lakes
Niet inbegrepen
 • drankjes bij de maaltijden
 • snacks onderweg
 • lunches
 • entreebewijzen
 • optioneel bezoek Boyana kerk/historisch museum – Sofia
 • ruimbagage 20kg € 62,- retour
 • Afdracht reisgarantiefonds
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Reserveringskosten

Boek deze reis

Wandel- & cultuurreis in de Rhodopen
vanaf € 1.795
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.