April 2024 wandelvakanties Europa

In april op wandelvakantie in Europa? Bekijk hier alle wandelreizen in Europa van de beste aanbieders met vertrekdata in april 2024. De lente is in volle bloei, de dagen duren weer wat langer en samen met het milde weer en temperaturen biedt april op veel plekken ideale wandelomstandigheden. Lees hier waar je mooi kunt wandelen in april.

155 wandelreizen gevonden
Reisduur
Zwaarte
Comfort

Waar kun je mooi wandelen in april?

Ga wandelen in alle rust en zie de natuur tot leven komen in de lente. Alles staat in volle bloei, wilde dieren zijn actief en je wandelt bij heerlijk fris en mild weer. Hoewel de regen nog moeilijk te voorspellen is ben je in april redelijk zeker van aangename wandeltemperaturen. Onderstaande een greep uit een aantal mooie wandelbestemmingen voor april:

Amalfi-kust, Italië: April is de perfecte tijd om de Amalfi-kust te verkennen voordat de zomerse hitte en drukte toeslaan. Wandel langs de beroemde "Path of the Gods", geniet van het adembenemende uitzicht op de Tyrrheense Zee en bezoek pittoreske dorpjes zoals Positano en Ravello.

Lake District, Engeland: In april begint het Engelse landschap tot leven te komen met lentebloesems en groene velden. Het Lake District biedt tal van wandelroutes, variërend van rustige merenwandelingen tot uitdagende beklimmingen naar bergtoppen zoals Helvellyn en Scafell Pike.

Madeira, Portugal: Met zijn subtropische klimaat is Madeira het hele jaar door een geweldige bestemming voor wandelaars. April is vooral mooi, met de bloemen in bloei en aangename temperaturen. De vele 'levada' wandelingen bieden een unieke wandelervaring.

Plitvicemeren, Kroatië: Dit Nationale Park is een paradijs voor natuurliefhebbers, met zijn terrasvormige meren en prachtige watervallen. April is een ideale tijd om Plitvice te bezoeken, net voor het hoogseizoen, waardoor je de schoonheid van het park in relatieve rust kunt ervaren.

Zwarte Woud, Duitsland: Het Zwarte Woud is een van de mooiste wandelgebieden van Duitsland, met zijn dichte bossen, glooiende heuvels en traditionele dorpjes. In april, als de lente begint, is het gebied bijzonder mooi.

Kerry Way, Ierland: Deze beroemde langeafstandswandeling neemt je mee door enkele van de meest spectaculaire landschappen van Ierland. In april kun je genieten van mild weer en de ontluikende lenteflora.