Augustus 2024 wandelvakanties Europa

Ben je van plan om in augustus in Europa op wandelvakantie te gaan? Vind hier je wandelvakantie in Europa in de zomer met vertrek in augustus. Het genieten van een zomerse wandelvakantie kan in elk Europees land, mits je comfortabel bent met de kans op hoge temperaturen. Echter, veel wandelliefhebbers geven de voorkeur aan bestemmingen waar de temperatuur niet hoger dan ongeveer 25°C wordt. Europa biedt verschillende landen en regio's waar je tijdens de zomer aangename temperaturen kunt ervaren tijdens je wandelingen, zoals in Wales of in de verkoelende bergen van Zwitserland en Oostenrijk. Lees hier meer over een selectie van bestemmingen voor een wandelvakantie in augustus bij aangename temperaturen.

173 wandelreizen gevonden
Reisduur
Zwaarte
Comfort

Wandelvakantie in de zomer in augustus

Er zijn verschillende Europese bestemmingen waar je kunt ontsnappen aan de hitte en kunt genieten van aangename temperaturen tussen 20°C en 25°C. Hieronder vind je een beperkte selectie van geschikte bestemmingen voor wandelvakanties in de zomer.

  1. Wales: Wales heeft gemiddelde zomertemperaturen tussen 15-20°C. Ontdek het prachtige Snowdonia National Park met zijn bergen, meren en watervallen, of wandel langs de kustpaden van Pembrokeshire.

  2. Lake District, Engeland: Het Lake District in Engeland heeft een gemiddelde zomertemperatuur van 15-20°C. Verken de idyllische meren, glooiende heuvels en charmante dorpjes, en beklim de hoogste berg van Engeland, Scafell Pike.

  3. IJsland: IJsland met een gemiddelde zomertemperatuur van 10-15°C biedt de ideale ontsnapping aan de hete zomermaanden. Ontdek het unieke landschap van IJsland tijdens het wandelen, met zijn vulkanen, gletsjers, watervallen en geothermische wonderen. Ervaar de betoverende schoonheid van dit ruige en ongerepte land.

  4. Zwitserland: Wandelen in de Zwitserse Alpen doe je bij een gemiddelde zomertemperatuur van 15-20°C. Wandel door de schilderachtige Zwitserse Alpen, ontdek betoverende bergmeren en geniet van adembenemende uitzichten op besneeuwde bergtoppen en groene valleien.

  5. Tirol: Tirol heeft gemiddelde zomertemperaturen tussen 20-25°C. Verken de prachtige Alpenlandschappen, wandel door groene valleien en beklim bergtoppen. Populaire wandelgebieden zijn de Zillertaler Alpen, de Kitzbüheler Alpen en het Ötztal.