December 2023 wandelvakanties Europa

In december op wandelvakantie in Europa? Bekijk hier de mooiste wandelreizen in Europa van de beste aanbieders met vertrekdata in december 2023. De winter komt eraan en het is tijd om jezelf op te warmen aan het vooruitzicht van een wandelvakantie in december! Ook in de winter en met de kerst zijn er nog steeds prachtige wandelbestemmingen in Europa die je kunt verkennen. Lees hier waar je mooi kunt wandelen in december.

79 wandelreizen gevonden
Reisduur
Zwaarte
Comfort

Waar wandelen in december?

Verruil dit jaar de traditionele wintersport voor een wandelvakantie en geniet van een unieke mix van avontuur, ontspanning en prachtige uitzichten in december. De winter is geen tijd om binnen te blijven, maar een kans om nieuwe horizonnen te ontdekken! Onderstaand een selectie van mooie wandelbestemmingen voor een wandelvakantie in december.

1. De Algarve, Portugal: Terwijl veel delen van Europa zich klaarmaken voor de winter, biedt de Algarve in Portugal een mild en zonnig klimaat dat perfect is voor wandelingen. Van de kliffen van Sagres tot de heuvels van Monchique, de regio biedt diverse landschappen en adembenemende uitzichten.

2. La Palma, Canarische Eilanden: Met aangename temperaturen het hele jaar door en dramatische landschappen, is La Palma een perfecte wandelbestemming in december. Je kunt de vulkanische kraters, dennenbossen en ruige kustlijnen verkennen. De Roque de los Muchachos, het hoogste punt van het eiland, biedt een onvergetelijk uitzicht.

3. Andalusië, Spanje: Ook in de wintermaanden blijft Andalusië een geweldige wandelbestemming. De temperaturen zijn mild, en de beroemde witte dorpen, oude Moorse kastelen en olijfgaarden zijn nog steeds even betoverend.

4. Cyprus: Met zijn mediterrane klimaat biedt Cyprus zelfs in december nog temperaturen rond de 17-20°C. Het Akamas schiereiland en het Troodosgebergte zijn fantastische gebieden om te wandelen en bieden een combinatie van bergen, bossen en zee.

5. Madeira, Portugal: Dit eiland is een paradijs voor wandelaars met zijn unieke netwerk van levada's dat toegang biedt tot anders ontoegankelijke delen van het eiland. In december zijn de temperaturen nog steeds mild, waardoor je kunt genieten van de weelderige vegetatie en spectaculaire uitzichten.