Februari 2024 wandelvakanties Europa

In februari op wandelvakantie in Europa? Bekijk hier de mooiste wandelreizen in Europa van de beste aanbieders met vertrekdata in februari 2024. Ontsnap jij aan de winterse kou en zoek je alvast de zon op of ga je wandelen in winterse landschappen? Lees hier waar je mooi kunt wandelen in februari.

74 wandelreizen gevonden
Reisduur
Zwaarte
Comfort

Waar kun je mooi wandelen in februari?

Andalusië, Spanje: Laten we beginnen in het zonnige zuiden van Spanje. De Andalusië regio, met name de Sierra Nevada, is in februari een ideaal wandelparadijs. De gematigde temperaturen bieden de perfecte omstandigheden voor een uitdagende wandeling langs de zonovergoten mediterrane kustlijn en door de adembenemende berglandschappen.

Amalfikust, Italië: De Italiaanse Amalfikust is ook een uitstekende bestemming voor wandelaars in februari. De wintermaanden zijn minder toeristisch, waardoor je de schoonheid van de regio in relatieve rust kunt ontdekken. De paden bieden onvergetelijke uitzichten op de azuurblauwe Tyrreense Zee en de pittoreske dorpen die zich aan de kustlijn vastklampen.

Kroatië: In het oosten lokt Kroatië met zijn Plitvice Meren Nationaal Park. Hoewel dit park het hele jaar door een schoonheid is, verandert het in de winter in een betoverend landschap. De meren en watervallen kunnen gedeeltelijk bevriezen, wat zorgt voor unieke fotomomenten.

Noorwegen: Voor degenen die op zoek zijn naar een meer winterse ervaring, biedt Noorwegen prachtige winterwandelingen. De Lysefjord-regio, en met name de bekende Preikestolen en Kjerag, zijn mooie wandelbestemmingen voor in de winter. Het contrast van de sneeuw tegen de donkere fjorden is een spektakel dat je niet wilt missen.