Juli 2024 wandelvakanties Europa

In juli op wandelvakantie in Europa? Bekijk hier alle wandelreizen in Europa van de beste aanbieders met vertrekdata in juli 2024. In de zomer op wandelvakantie kan overal in Europa als je geen probleem hebt met hoge temperaturen maar veel wandelaars zullen toch graag ergens gaan wandelen waar het niet warmer wordt dan ca 25°C. In Europa zijn er verschillende landen en gebieden waar je in de zomer kunt genieten van aangename temperaturen tijdens het wandelen, in Scandinavië of ergens lekker in de bergen bijvoorbeeld. Lees hier waar je mooi kunt wandelen in juli.

181 wandelreizen gevonden
Reisduur
Zwaarte
Comfort

Waar mooi wandelen in de zomer in juli

Er zijn genoeg bestemmingen in Europa om aan de hitte te ontsnappen en enigszins verzekerd te zijn van maximale temperaturen van 20°C tot 25°C. Hierbij een kleine selectie van geschikte bestemmingen voor wandelvakanties in de zomer. 

Scandinavië (Noorwegen, Zweden, Finland): In de zomermaanden hebben de Scandinavische landen gemiddelde temperaturen tussen 15-20°C. Verken de prachtige fjorden, bossen en bergen, en geniet van de ongerepte natuur en frisse lucht.

Schotland: Schotland heeft een gemiddelde zomertemperatuur van 15-20°C. Ontdek de adembenemende landschappen van de Schotse Hooglanden, zoals de beroemde wandelroute West Highland Way, en geniet van de sfeer van kastelen en historische dorpjes.

Ierland: Ierland heeft een gemiddelde zomertemperatuur tussen 15-20°C. Verken de groene heuvels, ruige kustlijnen en historische sites, zoals de Wicklow Mountains of de beroemde Causeway Coastal Route.

Tirol, Oostenrijk: Tirol heeft gemiddelde zomertemperaturen tussen 20-25°C. Verken de prachtige Alpenlandschappen, wandel door groene valleien en beklim bergtoppen. Populaire wandelgebieden zijn de Zillertaler Alpen, de Kitzbüheler Alpen en het Ötztal.

Karinthië, Oostenrijk: Karinthië heeft gemiddelde zomertemperaturen tussen 20-25°C. Ontdek de kristalheldere meren, zoals de Wörthersee en de Ossiacher See, en wandel door de betoverende Nockberge en de Hohe Tauern.