Maart 2024 wandelvakanties Europa

In maart op wandelvakantie in Europa? Bekijk hier alle wandelreizen in Europa van de beste aanbieders met vertrekdata in maart 2024. Maart is een prachtige maand om te wandelen in verschillende delen van Europa. Het weer begint op te klaren en de natuur ontwaakt uit de winterslaap en je geniet van de schoonheid van de ontluikende lente, mild weer en minder drukte. Lees hier waar je mooi kunt wandelen in maart.

101 wandelreizen gevonden
Reisduur
Zwaarte
Comfort

Waar kun je mooi wandelen in maart?

Voor veel wandelaars begint het wandelseizoen in maart en eigenlijk kun je zowel in Nederland als heel Europa dan weer je wandelschoenen aantrekken om op pad te gaan. De weersomstandigheden zijn in maart natuurlijk nog een redelijk onzekere factor in veel landen maar als je richting het zuiden gaat ben je aardig zeker van mooi wandelweer. Onderstaande een greep uit een aantal mooie wandelbestemmingen voor maart:

Madeira, Portugal: Dit weelderige eiland is beroemd om zijn levadas, of irrigatiekanalen, die door de bergen en bossen lopen. In maart is het weer vaak mild en aangenaam, perfect voor lange wandelingen.

Amalfikust, Italië: Deze prachtige kustlijn biedt enkele van de mooiste uitzichten in Europa, met wandelpaden die door citroenboomgaarden, wijngaarden en langs dramatische kliffen lopen. In maart kunt u de drukte van het hoogseizoen vermijden en genieten van aangename temperaturen.

Camino de Santiago, Spanje: Maart is een goede tijd om deze beroemde pelgrimsroute te beginnen, omdat de paden minder druk zijn dan in de zomermaanden. Er zijn meerdere routes om uit te kiezen, die door verschillende delen van Spanje en zelfs andere Europese landen lopen.

Cinque Terre, Italië: Dit pittoreske deel van Italië is beroemd om zijn kleurrijke vissersdorpjes en prachtige wandelpaden die langs de kust lopen. Het weer kan in maart nog wat wisselvallig zijn, maar de drukte van het hoogseizoen is dan nog ver weg.

Algarve, Portugal: De zuidkust van Portugal is beroemd om zijn prachtige stranden en kliffen. Er zijn vele wandelpaden die langs de kust lopen, en in maart is het weer vaak mild en zonnig, ideaal voor buitenactiviteiten.

Malta: Dit kleine eiland in de Middellandse Zee heeft een rijke geschiedenis en prachtige natuurlijke landschappen. Er zijn vele wandelpaden die langs de kust lopen, en in maart is het weer vaak zacht en aangenaam, met wilde bloemen die in bloei staan.