Mei 2024 wandelvakanties Europa

In mei op wandelvakantie in Europa? Bekijk hier alle wandelreizen in Europa van de beste aanbieders met vertrekdata in mei 2024. Op vele bestemmingen in de wereld is mei de ideale maand om te gaan wandelen. De temperaturen zijn mild en op veel plekken is het nog niet te heet om te gaan wandelen. De natuur staat in volle bloei en het is een perfecte maand om wilde dieren te spotten. Met name vogels die in mei actief nestelen en broeden. Lees hier waar je mooi kunt wandelen in mei.

172 wandelreizen gevonden
Reisduur
Zwaarte
Comfort

Waar kun je mooi wandelen in mei?

Terwijl de meeste mensen nog wachten op de zomervakantie ga jij er alvast op uit om de natuur in volle bloei te ontdekken en vermijd je drukte van het zomertoerisme. De dagen zijn al wat langer waardoor je 's avonds ook nog even lekker buiten kunt zijn. Onderstaande een greep uit een aantal mooie wandelbestemmingen voor mei:

Toscane, Italië: In mei vermijden wandelaars de hitte van de zomer en de drukte van de toeristen, terwijl ze genieten van het uitzonderlijke landschap van glooiende heuvels, wijngaarden, olijfboomgaarden en middeleeuwse stadjes.

Noorse Fjorden, Noorwegen: Mei is het begin van het wandelseizoen in de Noorse Fjorden. De sneeuw begint te smelten en de paden worden toegankelijk. De dagen worden langer, wat je meer tijd geeft om de spectaculaire natuurlijke schoonheid van dit gebied te verkennen.

De Zwitserse Alpen, Zwitserland: Mei is de ideale tijd om naar de Zwitserse Alpen te gaan, vooral in de lagere hoogten waar de bloemen beginnen te bloeien. De wandelpaden zijn minder druk dan in de zomer, wat het een geweldige tijd maakt om de rustige schoonheid van de bergen te waarderen.

De Peloponnesos, Griekenland: In mei is het weer in de Peloponnesos warm maar niet te heet, ideaal voor wandelingen. Je kunt genieten van de prachtige kustlijnen, oude ruïnes en olijfgaarden zonder de drukte van de zomertoeristen.

Lake District, Verenigd Koninkrijk: Het Lake District is een idyllische wandelbestemming in mei, wanneer de wilde bloemen in volle bloei zijn en het landschap groener dan ooit is. De vele meren en heuvels bieden talloze wandelmogelijkheden, variërend van ontspannen merenwandelingen tot meer uitdagende bergtochten.

Alentejo, Portugal: Deze regio staat bekend om zijn ongerepte natuur, rustige wandelpaden en charmante dorpjes. In mei kun je genieten van aangename temperaturen, heldere blauwe luchten en een landschap dat bezaaid is met wilde bloemen.