November 2023 wandelvakanties Europa

In november op wandelvakantie in Europa? Bekijk hier de mooiste wandelreizen in Europa van de beste aanbieders met vertrekdata in november 2023. Ontsnap nog even aan de winterblues en ga op een wandelvakantie in november! Terwijl delen van Europa zich klaarmaken voor de winter, zijn er nog tal van mooie wandelgebieden waar wandelaars kunnen genieten van aangenaam weer, adembenemende landschappen en minder drukte. Lees hier waar je mooi kunt wandelen in november.

104 wandelreizen gevonden
Reisduur
Zwaarte
Comfort

Waar wandelen in november in de winter?

Een wandelvakantie in november geeft je de kans om de kleuren van de herfst in volle glorie te bewonderen, om te genieten van rustige paden zonder de zomerdrukte en om te profiteren van aangename temperaturen terwijl je je onderdompelt in de natuur. Hieronder een selectie van mooie wandelbestemmingen voor een wandelvakantie in november.

1. De Algarve, Portugal: De Algarve is niet alleen bekend om zijn zonnige stranden, maar ook om zijn prachtige wandelroutes. In november biedt de Algarve een milder klimaat met temperaturen variërend tussen 16-20°C. De Rota Vicentina en de Via Algarviana zijn populaire wandelroutes die je langs de adembenemende kust en door het prachtige binnenland voeren.

2. Madeira, Portugal: Madeira is een wandelparadijs met aangename temperaturen het hele jaar door. In november, wanneer de meeste toeristen weg zijn, kun je genieten van de rustige weelderige landschappen en het wandelen langs levadas die spectaculaire routes bieden door bergen en bossen.

3. Andalusië, Spanje: Met zijn zachte klimaat, kleurrijke herfstlandschappen en gevarieerd terrein, biedt Andalusië in november enkele van de mooiste wandelingen van Europa. Je kunt het Alhambra in Granada bezoeken, wandelen in het nationaal park Sierra Nevada of de witte dorpen (pueblos blancos) van de Ronda- en Grazalema-bergen ontdekken.

4. Sicilië, Italië: In november, wanneer de zomerse hitte is weggetrokken, is het eiland Sicilië ideaal voor wandelingen. Ontdek het natuurpark van de Etna, de grootste actieve vulkaan van Europa, wandel langs de ruige kustlijnen of verken de historische paden van de Vallei van de Tempels.

5. De Canarische Eilanden, Spanje: Bekend om hun eeuwige lente, zijn de Canarische Eilanden een uitstekende wandelbestemming in november. Elk eiland, van Tenerife tot La Gomera en Lanzarote, biedt unieke landschappen, variërend van vulkanische maanlandschappen tot weelderige bossen.