Oktober 2023 wandelvakanties Europa

In oktober op wandelvakantie in Europa? Bekijk hier de mooiste wandelreizen in Europa van de beste aanbieders met vertrekdata in oktober 2023. Wanneer de bladeren van kleur veranderen en de warmte van de zomer plaats maakt voor koelere, frisse dagen, vormt oktober een prachtige maand om de wandelschoenen aan te trekken. Van de adembenemende kleurenpaletten in bosrijke gebieden tot de mildere temperaturen op zuidelijke breedtegraden, oktober biedt een scala aan onvergetelijke wandelervaringen. Ook is oktober de maand van de herfstvakantie en dus de ideale kans om met het gezin te genieten van een wandelvakantie. Lees hier waar je mooi kunt wandelen in oktober.

295 wandelreizen gevonden
Reisduur
Zwaarte
Comfort

Waar wandelen in oktober?

Oktober is een ideale tijd voor een wandelvakantie. Laten we enkele topbestemmingen in Europa onder de loep nemen waar je kunt genieten van herfstwandelingen in oktober.

Schotland, Verenigd Koninkrijk: De Schotse Hooglanden bieden enkele van de meest dramatische landschappen in Europa, en in oktober zijn de heuvels en bossen doordrenkt met levendige herfstkleuren. Probeer de West Highland Way of de Great Glen Way voor onvergetelijke langeafstandswandelingen.

Baskenland, Spanje: Terwijl de hitte van de zomer verdwijnt, is oktober een uitstekende tijd om de groene heuvels en ruige kustlijn van het Baskenland te verkennen. Er zijn talloze routes om uit te kiezen, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten.

Zwarte Woud, Duitsland: Beroemd om zijn dichte bossen en pittoreske dorpjes, het Zwarte Woud is een genot om te verkennen in oktober. De bomen veranderen van kleur en de paden zijn rustiger, waardoor je in alle rust van de natuur kunt genieten.

Dolomieten, Italië: In oktober bieden de Dolomieten een spectaculair kleurenspel wanneer de lariksbomen geel en oranje kleuren. De temperaturen zijn over het algemeen milder en de zomerse toeristendrukte is verdwenen, waardoor je kunt genieten van de majestueuze toppen en schilderachtige valleien in vrede.

Sicilië, Italië: De verzengende hitte van de zomer is voorbij, waardoor oktober de perfecte tijd is om de gevarieerde landschappen van Sicilië te verkennen. Of je nu de actieve vulkaan Etna beklimt of wandelt langs de prachtige kustlijn, de mildere temperaturen en dunnere menigten maken dit tot een geweldige keuze.

Lake District, Verenigd Koninkrijk: Het Lake District staat bekend om zijn pittoreske meren en heuvels, en in oktober zijn de bossen en velden van dit gebied doordrenkt met prachtige herfstkleuren. Hoewel het weer iets onvoorspelbaarder kan zijn, maken de prachtige landschappen en rustigere paden dit meer dan goed.