September 2024 wandelvakanties Europa

Bekijk hier alle wandelreizen in Europa van de beste aanbieders met vertrekdata in september 2024 en ga heerlijk wandelen in de nazomer. September is de perfecte maand voor een wandelvakantie. De hitte van de zomer is afgenomen, de drukte van het hoogseizoen is voorbij en de natuur vertoont vaak haar mooiste kleuren. Hier zijn enkele bestemmingen die in september bijzonder aantrekkelijk zijn voor wandelaars. Lees hier meer over een aantal mooie bestemmingen voor wandelvakanties in september.

181 wandelreizen gevonden
Reisduur
Zwaarte
Comfort

Wandelvakantie in de nazomer in september

Waar je ook kiest om te gaan, een wandelvakantie in september biedt de mogelijkheid om de schoonheid van de natuur te ervaren in een tijd van het jaar die vaak over het hoofd wordt gezien. Overal in Europa waar je het iets meer richting het zuiden gaat kun je in september goed wandelen. We noemen hier een aantal mooie bestemmingen voor een wandelvakantie in september.

  1. Dolomieten, Italië: September is een ideale tijd om de majestueuze pieken van de Dolomieten te verkennen. De temperaturen zijn aangenaam, de zomerse drukte is weg, en de herfstkleuren beginnen de bossen en alpenweiden te sieren. Daarnaast bieden de Dolomieten een uitgebreid netwerk van goed onderhouden paden, variërend van eenvoudige wandelingen tot uitdagende bergtochten.

  2. Cotswolds, Verenigd Koninkrijk: De Cotswolds, met hun glooiende heuvels, pittoreske dorpjes en charmante voetpaden, zijn in september een genot om te ontdekken. De zachte temperaturen en het vredige landschap maken het een perfecte keuze voor een ontspannende wandelvakantie.

  3. Camino de Santiago, Spanje: De maand september biedt perfect wandelweer op de beroemde pelgrimsroute. De temperaturen zijn niet meer zo intens als in de zomer, maar het is nog steeds warm genoeg om te genieten van de prachtige Spaanse landschappen.

  4. Plitvice Meren, Kroatië: In september, wanneer de zomerdrukte afneemt, kun je de spectaculaire watervallen en turquoise meren van het Plitvice Meren Nationaal Park in alle rust ervaren. Het park is doorsneden met goed gemarkeerde wandelpaden en de mildere temperaturen van september maken de wandelingen comfortabeler.

  5. Loire vallei, Frankrijk: Deze regio, beroemd om zijn kastelen en wijngaarden, is in september bijzonder mooi. Je kunt wandelen door de wijngaarden, net wanneer de druivenoogst begint, of een pad volgen langs de majestueuze rivier de Loire.