Wandelen in Athene 2 dagen

Griekenland
Athene

Culinaire stadswandeling door Athene

Ontdek Athene op een unieke manier tijdens deze culinaire wandelvakantie. Je verkent de historische hoogtepunten van de stad te voet, zoals de Acropolis en de National Gardens, terwijl je onderweg geniet van heerlijke Griekse gerechten op bijzondere locaties. Deze route leidt je door de 'groene longen' van de stad en langs belangrijke oudheidkundige monumenten begeleid met gedetailleerde routebeschrijvingen en achtergrondinformatie. Onderweg stop je bij zorgvuldig gekozen eetgelegenheden waar je de lokale keuken proeft en de cultuurrijke omgeving absorbeert. Na een dag vol indrukken keer je terug naar een comfortabel hotel in het centrum van Athene, waar je kunt ontspannen en nagenieten van de avonturen van de dag.

 • Langs parken en oudheden
 • Walking dinner in tavernas
 • Speciaal voor SNP samengesteld
 • Goed hotel in het centrum
Gezelschap:Individueel
Type:Standplaats, 1 standplaats
Zwaarte:1. Voor iedereen
Comfort:3. Comfortabel
Griekenland
Athene
Individueel
Standplaats, 1 standplaats
2 dagen
vanaf € 164
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door SNP
Dagprogramma

Dag 1

Let er bij je aankomst in Athene op dat het programma UITERLIJK om 15.00 gestart kan worden. 

Je start op het Syntagmaplein, bij het metrostation tegenover het parlementsgebouw. Hier kun je de traditionele wisseling van de wacht zien. Door de uitgestrekte paleistuin (National Garden) loop je naar het oude Olympisch stadion en de tempel van Zeus. Op het dakterras van een nabij gelegen luxe hotel nuttig je een koud voorgerecht, met uitzicht op de Acropolis. Daarna loop je verder de stad in langs het  Acropolis museum, het Dionysos theater en de zuidhelling van de Acropolis naar de oude wijk Plaka. Bij een rustig en mooi gelegen taverna staat een warm voorgerecht voor je klaar. Vervolgens verder naar de Romeinse Agora, de bibliotheek van Adrianus en de Griekse Agora en de bekende 'vlooienmarkt' van Monastiraki. Daar is het tijd voor het hoofdgerecht in Taverna Kuzina, een bijzonder restaurant dat Griekse gerechten met een moderne twist serveert. Erg populair bij de Atheners zelf! Ten slotte ga je richting Kerameikos waar je hotel te vinden is. Onderweg kun je nog een paar leuke terrasjes voor koffie vinden als je wilt.

Na afloop kun je makkelijk te voet terug naar je hotel (tenzij we bij uitzondering een iets verder gelegen hotel moesten boeken).

Dag 2

Afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je nog hebt in Athene kun je vandaag bijvoorbeeld het beroemde archeologisch museum of het minstens zo bijzondere Acropolismuseum bezoeken. Maar er zijn nog meer leuke plekken en musea.

Wil je beide musea zien, dan bevelen we aan om nog een extra nacht in Athene te plannen.

NB Programma

Na boeking ontvang je alle detailinformatie over je arrangement.

Over de accommodatie(s)

We proberen een een hotel op loopafstand van de Acropolis en het oude centrum (Plaka, uitgaanswijk Psiri) te boeken. Veel van de hotels waarmee we werken hebben een dakterras met uitzicht over de Acropolis. 
Onze hotels zijn niet groot, modern ingericht en de nette kamers beschikken over een eigen badkamer, airco en balkon.

Nota bene: Athene is momenteel populair. we moeten daardoor werken met verschillende hotels en kunnen niet op voorhand zeggen waar je exact kunt overnachten; echter altijd in het centrum en nabij een metrostation, zodat het zo goed mogelijk past bij dit arrangement!

Inbegrepen
 • 1 overnachting in een 3* hotel in het centrum
 • 1x ontbijt 
 • diner: 3 gerechten op 3 locaties
 • digitale reisinformatie
Niet inbegrepen
 • transfers van en naar arrangement
 • drankjes
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Boek deze reis

Culinaire stadswandeling door Athene
vanaf € 164
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.