Wandelvakanties Groot-Brittannië: Schotland, Engeland en Wales

Zoek je een wandelvakantie Groot-Brittannië? Vergelijk en boek hier je groepsreis of individuele wandelvakantie naar Engeland, Schotland of Wales.

Tijdens het wandelen in Groot-Brittannië dompel je jezelf onder in een wereld vol afwisselende, adembenemende en soms mystieke landschappen. Ongerepte natuur en prachtige kustlijnen gecombineerd met romeinse historie en de typische Engelse pittoreske dorpen en tuinen. Ervaar de de mystiek van de Schotse hooglanden. Wandel langs bergen, valleien, meren, watervallen en Romeinse oudheden in het Noord-Engelse Lake District en de Yorks. In Zuid-West Engeland beleef je de typische oud Engelse cultuur en landschappen en een ongekend prachtige kust. Lees meer over wandelen in Groot-Brittannië.

We hebben de mooiste wandelvakanties naar Engeland, Schotland en Wales van de beste reisaanbieders in één handig overzicht voor je verzameld.

Uitgelichte wandelreizen naar deze regio
51 wandelreizen gevonden
Zwaarte
Comfort

Wandelen in Groot-Brittannië

Ontdek het 'Egypte van het Noorden' in oerlandschap op de Schotse Eilanden, deels gevormd door de Vikingen. Beleef de mystiek van de Schotse Hooglanden waar bloedige veldslagen plaatsvonden tussen clans en wandel langs het legendarische Loch Ness. In Noord-Engeland wandel je in het glooiende mozaiëklandschap van de Yorks en langs de vele meren in de Lake District, naar authentieke vissersplaatsen en langs Romeinse oudheden. Beleef het typische oude Engelse landschap en leven in de Cotswolds en Exmoor Park en Dartmoor Park in Zuidwest-Engeland, maak romantische wandelingen langs de machtige kliffen en idyllische kusten van Cornwall en Devon.

Wandelen op de Schotse eilanden

Hier voel je de magie en oerkracht van de aarde als je in alle eenzaamheid door het grille landschap wandelt met de wind door je haren en het geluid van de zee op de achtergrond. 

De Neist Point vuurtoren op Isle of Skye
De Neist Point vuurtoren op Isle of Skye
De Calanais Standing Stones op Lewis eiland zijn ouder dan Stonehenge
De Calanais Standing Stones op Lewis eiland zijn ouder dan Stonehenge

In het meest noordelijke deel van de Britse eilanden liggen de zeer afgelegen en dunbevolkte Hebriden. Verdeeld in de Binnen- en Buiten-Hebriden door de Little Minch, vormen ze het noordwestelijke eindpunt van Schotland. Door de onbeschutte ligging is het landschap van de Hebriden ruig en gevormd door de ruwe Noordzeewinden. Veel van de eilanden zijn onbewoond en slechts een paar eilanden zoals Skye, Lewis en Mull staan ​​bekend om het toerisme, voornamelijk om hun prachtige wandelroutes.

Een ontmoeting met een Red Deer bij Isle of Skye Blackhill waterval
Een ontmoeting met een Red Deer bij Isle of Skye Blackhill waterval
De orkney eilanden bieden een schat aan Keltische ruïnes en opgravingen
De orkney eilanden bieden een schat aan Keltische ruïnes en opgravingen

Op de Orkney-eilanden, gekoloniseerd en gevormd door Vikingen, vind je een ongelooflijke dichtheid aan zeevogels en zeedieren, groene heuvels en glooiende baaien, evenals een ongeëvenaarde archeologische schat aan prehistorische vindplaatsen zoals de Ring of Brodgar en Skara Brae. Lees meer over wandelen in Schotland.

Wandelen in Wales

Eindeloos groene bergruggen, kronkelende paden, mystieke heidevelden, rechtopstaande stenen, kristalheldere meren, watervallen, heel veel schapen en afgewisseld met middeleeuwse bouwwerken. In Wales ervaar je ongerepte natuur en waan je je af en toe in de riddertijd.

De haven van Barmouth is een mooie uitvalsbasis voor wandelvakanties
De haven van Barmouth is een mooie uitvalsbasis voor wandelvakanties
Trotseer de bergen van Snowdonia National Park
Trotseer de bergen van Snowdonia National Park

Het landschap van Wales bestaat voornamelijk uit uitgestrekte weilanden, heuvelachtige landschappen, bergen en heidevelden. De kust van 1200 km lang wordt gekenmerkt door kliffen en lange stranden. Het binnenland wordt in tweeën gedeeld door de Cambrian Mountains die bijna door heel Wales lopen. De hoogste toppen in Wales zijn Mount Snowdon (1085m), Aran Fawddwy (905m) en Cadair Idris (893m). Er zijn drie nationale parken in Wales: Nationaal park Snowdonia, Brecon Beacons Nationaal Park Brycheiniog en Nationaal park Pembrokeshire Coast.

Idyllish Pembrokeshire langs de ruige kust van Wales
Idyllish Pembrokeshire langs de ruige kust van Wales
Bezoek de St. Davids Kathedraal langs het Pembrokeshire Coast Path
Bezoek de St. Davids Kathedraal langs het Pembrokeshire Coast Path

De meer noordelijk gelegen kust van Wales heeft vooral lange vlakke stranden maar de kust in het zuiden bij Pembrokeshire en het gelijknamige Pembrokeshire Coast Path is interessanter met haar steile kust, vele kleine zandbaaien, vogelkolonies en kleine vissersdorpjes. Ook vind je hier historische kastelen en kathedralen zoals de St. Davids en St. Nons. Soms kun je hier zelfs dolfijnen en papegaaiduikers spotten. Je kunt hier gebruik maken van de Coastal Bus om je naar een selectie van etappes te laten brengen.