Wandelvakanties Luxemburg, land van bossen, rotsen en kastelen

Zoek je een georganiseerde wandelvakantie Luxemburg? Zoek en vergelijk hier individuele en groepsreis wandelvakanties naar Luxemburg en ga wandelen in de rustige Ardennen of het vruchtbare Gutland in het zuiden. Wandel over de populaire wandelroutes zoals de Müllerthal Trail langs watervallen en imposante rotsformaties en de Moselhöhenweg langs de Moezel.

Bekijk hier alle wandelvakanties naar Luxemburg of lees meer over wandelen in Luxemburg.

Uitgelichte wandelreizen naar deze regio
3 wandelreizen gevonden
Zwaarte
Comfort

Over je wandelvakantie in Luxemburg

Wandelvakanties in Luxemburg beloven een ongeëvenaarde mix van natuurlijke pracht, rijke geschiedenis en culturele ontdekkingen. Temidden van een gevarieerd landschap biedt Luxemburg een paradijs voor wandelaars. Ontdek weelderige bossen, schilderachtige valleien, indrukwekkende rotspartijen met daartussen kastelen en ruïnes.

Luxemburg vertelt een verhaal van millennia, waar granieten plateaus en kloven samen een harmonieus wandeldecor vormen. De weelderige flora en fauna omarmen wandelaars met diverse bossen, kleurrijke bloemenweiden en een overvloed aan vogels en dieren.

Historisch en cultureel gezien is Luxemburg een juweel. Met kastelen die de heuvels sieren, ademt het land geschiedenis. Middeleeuwse stadjes als Echternach en Vianden voegen een pittoreske charme toe. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de stad Luxemburg om de historische oude stad te bezoeken, die samen met de indrukwekkende vestingwerken sinds 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Waar kun je mooi wandelen in Luxemburg?

De Ösling ligt in het noorden van Luxemburg als onderdeel van de Ardennen. Het Gutland, dat deel uitmaakt van de Lorraine Trappen, kenmerkt het vruchtbare zuiden van het land en biedt geweldige omstandigheden voor wandelingen in Luxemburg. De Müllerthal Trail, de Moselhöhenweg of een wandeling door de Eischvallei zijn slechts enkele voorbeelden van de uitstekende wandelpaden die via de meander door Luxemburg lopen.

Ontdek de wandelmogelijkheden in Müllerthal en op de Müllerthal Trail, ook wel 'Klein Zwitserland' genoemd. Verken grillige rotsformaties, beboste paden en betoverende valleien zoals de Schiessentümpel. 

Wandel in het Müllerthal langs bizarre rotsformaties
Wandel in het Müllerthal langs bizarre rotsformaties
Over de Müllerthal Trail langs oude boogbruggen en watervallen
Over de Müllerthal Trail langs oude boogbruggen en watervallen

In de Ardennen geniet je van uitgestrekte bossen en schilderachtige rivierdalen, terwijl het natuurpark Obersauer je meeneemt langs de gelijknamige stuwmeren. De Escapardenne Lee Trail en de Mullerthal Trail laten je de diversiteit van het landschap ervaren.

Wandel in de Luxemburgse Ardennen bij het kasteel van Vianden
Wandel in de Luxemburgse Ardennen bij het kasteel van Vianden
Wandel in Luxemburg en breng een bezoek aan de hoofdstad
Wandel in Luxemburg en breng een bezoek aan de hoofdstad

Wat is de beste tijd om te gaan wandelen in Luxemburg?

Voor een aangename wandelervaring zijn de maanden mei tot oktober ideaal. Het klimaat in Luxemburg varieert, met milde zomers en koelere herfstdagen. Houd er rekening mee dat hoogtes, zoals in de Ardennen, koelere temperaturen kunnen bieden, zelfs in de zomer.