Wandelvakanties met bagagevervoer 2024/2025

Zoek je een georganiseerde wandelvakantie met bagagevervoer? Zoek en vergelijk hier je groepsreis of individuele meerdaagse wandeltochten met bagagevervoer en wandel van hotel naar hotel zonder bagage naar je volgende bestemming.

Voel je vrij en als een ontdekkingsreiziger op meerdaagse wandeltochten met bagagevervoer langs hotels of andere bijzondere accomodaties zoals leuke B&B's of misschien wel deels in tenten of berghutten. Wil je echt alleen met je dagrugzak op pad van hut naar hut waarbij je bagage wanneer van toepassing naar het eindpunt wordt vervoerd kijk dan eens bij de huttentochten.

Bekijk hier alle georganiseerde trektochten met bagagevervoer van de specialisten in wandelvakanties. 

Uitgelichte wandelreizen naar deze regio
278 wandelreizen gevonden
Zwaarte
Comfort

Wandelen met bagagevervoer

Op een wandelvakantie met bagagevervoer wordt je bagage naar je volgende accommodatie gebracht zodat deze weer voor je klaarligt wanneer jij na een wandeldag aankomt. Zelf neem je alleen het essentiële mee in je lichte dagrugzak zoadat je optimaal kunt genieten van het wandelen.

Bij het overgrote deel van de georganiseerde wandelvakanties waarbij je van hotel naar hotel wandelt of in meerdere standplaats accommodaties verblijft is het bagagevervoer inbegrepen. Het bagagevervoer wordt veelal uitgevoerd door de accommodaties of een speciale organisatie.

Tips voor wandelvakanties met bagagevervoer

  • Houd het voor jezelf en de bagagevervoerder zo makkelijk mogelijk en dus licht en compact.
  • Bij de meeste wandelreizen mag je per persoon niet meer dan 1 stuk bagage laten vervoeren. 
  • Je bagage mag niet meer dan 15kg wegen en bij voorkeur niet meer dan 10kg
  • Om het jezelf en de bagagevervoerder makkelijk te maken is een rolkoffer of duffelbag (grote backpack) handiger. Ook in de gevallen waarbij je zelf nog stukken met je bagage af moet leggen per bus of trein bijvoorbeeld.
  • Zorg dat je bagage voorzien van een label met je naam en/of de naam waarmee de boeking is gedaan. Soms ontvang je een label en schema om aan je bagage te hangen.
  • Stem met de accommodatie af waar en hoe laat je bagage klaar moet staan voor de volgende dag.
  • Neem belangrijke en essentiële zaken zoals documenten en medicijnen mee in je dagrugzak. Meestal ligt je bagage rond 16:00 op je accommodatie voor die dag klaar maar soms is dat wat later en beschik je bij aankomst wellicht nog niet over dingen die je dan nodig hebt.