Wandelvakanties met de hond 2024/2025

Zoek je een georganiseerde wandelvakantie met je hond? Zoek en vergelijk hier alle wandelvakanties waarop je je hond mee mag nemen en verblijft in hondvriendelijke accommodaties.

In Nederland maar ook naar tal van andere bestemmingen in Europa kun je op wandelvakantie met je hond. Populair zijn de Ardennen in België, Oostenrijk en de Eifel in Duitsland maar er zijn genoeg andere mooie plekken waar je met je hond op wandelreis kunt. Maak de reis met je trouwe maatje extra avontuurlijk op een trektocht waarbij je een meerdaagse wandeltocht maakt van hotel naar hotel met bagagevervoer. Lees meer over je wandelvakantie met de hond.

Ga samen met je trouwe viervoeter wandelen in de natuur op één van deze prachtige wandelreizen met je hond. 

Uitgelichte wandelreizen naar deze regio
79 wandelreizen gevonden
Zwaarte
Comfort

Over je wandelvakantie met de hond

Voordat u op reis gaat, is het aan te raden de website van het Landelijk Informatie Centrum Gezelschapsdieren te raadplegen voor de specifieke regels die gelden voor het reizen met honden in het land van uw bestemming. Het kan voorkomen dat bepaalde vaccinaties vereist zijn, of dat uw hond een muilkorf moet dragen in openbare vervoersmiddelen of bergliften. Daarnaast is het belangrijk om tijdens wandelingen uw hond aangelijnd te houden, vooral in gebieden waar vee of wilde dieren aanwezig zijn. Door u goed in te lezen en voor te bereiden, voorkomt u onverwachte problemen tijdens uw vakantie. Bovendien is het essentieel dat uw hond in goede conditie is voor het wandelen in bergachtige gebieden, dus begin tijdig met gezamenlijke trainingen.

Algemene tips voor als je met je hond op wandelvakantie gaat

  • Zorg ervoor dat uw hond fit genoeg is voor lange wandelingen. Begin thuis met korte tochten en bouw dit langzaam op.
  • Controleer of uw hond alle benodigde vaccinaties heeft, vooral als u naar het buitenland gaat. Neem ook preventieve middelen mee tegen teken en vlooien.
  • Een goed harnas en/of een stevige leiband en eventueel een hondenrugzak zijn essentieel. Vergeet ook niet een waterfles en bak voor uw hond.
  • Informeer naar de lokale regelgeving rond honden in het gebied waar u heen gaat, zoals aanlijnplicht en toegang tot natuurgebieden.
  • Plan regelmatige pauzes en zorg altijd voor voldoende water, vooral tijdens warme dagen.
  • Als u naar het buitenland gaat, zorg dan voor een EU-huisdierenpaspoort en controleer de invoereisen voor huisdieren van uw bestemming.
Grote honden kunnen een harnas met bergruimte dragen
Grote honden kunnen een harnas met bergruimte dragen
Avontuurlijk met je hond op wandelvakantie in de bergen
Avontuurlijk met je hond op wandelvakantie in de bergen