Wandelvakanties Nederland 2023/2024

Zoek je een georganiseerde meerdaagse wandelvakantie Nederland? Vergelijk en boek hier je groepsreis of individuele wandelvakantie met bagagevervoer in Nederland.

Ga wandelen over de glooiende heidevelden van de Veluwe, onze tal van prachtige bossen zoals in Twente, over duinpaden langs onze mooie kustlijn of maak zelfs aardig uitdagende 'bergwandelingen' in Limburg. Wandel delen van het Pieterpad van Pieterburen naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht op een trektocht van hotel naar hotel.

Bekijk de mooiste wandelvakanties in Nederland van de beste reisaanbieders zoals ANWB, SNP, Eigenwijze Reizen en OAD in één handig overzicht. Lees meer over je wandelvakantie in Nederland.

33 wandelreizen gevonden
Reisduur
Zwaarte
Comfort

Over je wandelvakantie in Nederland

Een wandelvakantie in Nederland betekent je onderdompelen in een verrassende variëteit aan landschappen. Van de zilte luchten en uitgestrekte zandstranden aan de kust tot de glooiende heuvels van Zuid-Limburg. Verdwaal in de dichte bossen van de Veluwe, ervaar de waterrijke charme van de Friese Meren, of stap terug in de tijd in het landelijke Drentsche Aa. Elk gebied biedt unieke paden en natuurlijke wonderen, perfect voor zowel beginnende als ervaren wandelaars.

Mooie wandelgebieden voor een wandelvakantie in Nederland

De Veluwe

De Veluwe is een van de bekendste wandelgebieden in Nederland, gelegen in de provincie Gelderland. Dit uitgestrekte natuurgebied biedt een verscheidenheid aan landschappen, van dichte bossen en heidevelden tot zandverstuivingen. Hier kun je de unieke Nederlandse fauna spotten, zoals edelherten en wilde zwijnen. Voor je wandelvakantie op de Nederlandse Veluwe heb je de beschikking over honderden kilometers aan gemarkeerde wandelpaden en de Veluwe is geschikt voor zowel beginnende als ervaren wandelaars.

De Biesbosch

Het Nationaal Park De Biesbosch is een zoetwatergetijdengebied en biedt een unieke wandelervaring in Nederland. Gelegen op de grens van Noord-Brabant en Zuid-Holland, biedt het gebied een doolhof van rivieren, eilandjes en modderige oevers. De Biesbosch is een paradijs voor vogelliefhebbers, met soorten zoals de zeearend en visarend die er hun thuis hebben gevonden.

De Wadden

De Waddeneilanden bieden een unieke wandelervaring met hun uitgestrekte stranden, duinen en kwelders. Vooral het wadlopen, waarbij je tijdens eb over de zeebodem wandelt, is een must-do ervaring. Elke Waddeneiland heeft zijn eigen charme en kenmerken, van het levendige Texel tot het rustige en autovrije Schiermonnikoog.

Herten spotten op de Veluwe
Herten spotten op de Veluwe
Avontuurlijk over de wadden lopen
Avontuurlijk over de wadden lopen

Zuid-Limburg

Zuid-Limburg is als wandelgebied bijna 'on-Nederlands' met zijn glooiende heuvels en pittoreske dorpjes. Het landschap is bezaaid met kastelen, watermolens en vakwerkhuizen, waardoor elke wandeling een historische dimensie krijgt. De bekende wandelroute 'het Pieterpad' loopt ook door dit gebied en biedt prachtige panorama's en stevige klimmetjes. Een wandelvakantie in het Nederlandse Limburg wordt veelal gecombineerd met wandelen in het Belgische Limburg.

De Utrechtse Heuvelrug

Gelegen in het hart van Nederland, biedt de Utrechtse Heuvelrug een verscheidenheid aan bosrijke routes, heidevelden en zandverstuivingen. Het gebied is ideaal voor dagwandelingen, met tal van routes die je langs indrukwekkende landgoederen, kastelen en pittoreske dorpjes leiden. De Utrechtse Heuvelrug is tevens een van de beste plekken voor een wandelvakantie in Nederland om hoogtemeters te maken, al is het op bescheiden schaal. 

Drentsche Aa

Het Nationaal Park Drentsche Aa is een parel in het noordoosten van Nederland, gelegen in de provincie Drenthe. Dit gebied kenmerkt zich door een mozaïek van bossen, heidevelden, zandduinen en vooral kronkelende beekjes die hun oorspronkelijke loop hebben behouden. Het is alsof de tijd heeft stilgestaan in dit schilderachtige landschap. Wandelaars kunnen genieten van de rust en ruimte, en met een beetje geluk stuiten op schaapskuddes die bijdragen aan het beheer van de heide. De Drentsche Aa biedt een variëteit aan wandelroutes, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad, waardoor het toegankelijk is voor iedereen. Het is een ideale plek om tijdens een wandelvakantie de authentieke Nederlandse plattelandscharme te ervaren.

Pittoresk heuvellandschap Zuid-Limburg
Pittoresk heuvellandschap Zuid-Limburg
Authentieke charme van het platteland in de Drentsche AA
Authentieke charme van het platteland in de Drentsche AA

Nederland heeft een prachtig gevarieerd landschap met vele mooie wandelbestemmingen die de moeite waard zijn om te ontdekken op een wandelvakantie in Nederland. Lekker dichtbij, betaalbaar en ideaal om te ontdekken of een meerdaagse wandelvakantie wat voor jou is. Ook als je graag je hond mee wilt nemen zijn wandelvakanties Nederland met de hond beschikbaar.