Wandelvakantie Limburg, Geuldal individueel 4 of 6 dagen

Nederland
Zuid-Limburg & Vlaamse Voerstreek

Wandelvakantie in het Geuldal vanuit Epen

Ontdek je vanuit je standplaats Epen in het Geuldal één van de allermooiste wandelgebieden van Zuid-Limburg.

Vanuit je comfortabele hotel volg je het snelstromende riviertje de Geul langs vakwerkhuizen, heggen en houtwallen. Al wandelend trakteren de Limburgse heuvels je op karakteristieke vakwerkboerderijen, gezellige dorpskernen, verende bospaden en struweelrijke graslanden. Wandelend langs indrukwekkende kastelen en de vrolijk meanderende Geul kom je onder meer in Mechelen en Slenaken aan, en - even klimmen - ook bij het Drielandenpunt. “Wow, wat een uitzicht.”

  • Nederlands wandelparadijs
  • Comfortabel hotel
  • Dorpjes met vakwerkhuizen
  • Stukjes door België
Gezelschap:Individueel
Type:Standplaats, 1 standplaats
Zwaarte:2. Basisconditie
Comfort:3. Comfortabel
Nederland
Zuid-Limburg & Vlaamse Voerstreek
Individueel
Standplaats, 1 standplaats
4 dagen of 6 dagen
vanaf € 220
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door Eigen-wijze Reizen
Dagprogramma

Vanuit Epen hebben we vier wandelroutes uitgezet. Mooie, maar hoe kan dat ook anders in dit fraaie stukje Nederland. Je doorkruist glooiende weides die door ‘stegelkes’ (draaihekjes) met elkaar zijn verbonden. Wandelend door sprookjesachtige hellingbossen steek je diverse keren de Belgische grens over. Bij Slenaken loop je door het dal van dat andere prachtige riviertje: de Gulp. Andere routes voeren je naar Mechelen, het Drielandenpunt en het Belgische Sippenaeken.

Kennismakingswandeling (5km)

Dit is een korte wandeling die je kunt maken op de aankomstdag. Je daalt af naar de Geul en langs het meanderende riviertje bereikt je het gehucht Hurpesch. Door de glooiende weides wandelt je terug naar het hotel.

Route A - Rondwandeling Mechelen (11 of 14km)

Via een holle weg verlaat je Epen en klimt door de velden naar het Schweiberger Bosch. Langs de bosrand, met prachtig uitzicht over de brede Geulvallei, wandel je naar het dorp Partij. Over een voetpad langs het riviertje kom je in Mechelen. Bij de buurtschap Bommerig verlaat je de oever en passeert mooie vakwerkhuizen voordat je weer afdaalt naar Epen.

Route B - Rondwandeling Slenaken en de Gulp (9 of 15km)

Tijdens deze heuvelachtige en panoramische grenswandeling loop je over een mooi paadje naar het buurtschap Diependal. Dan wandel je door het Bovenste bos omhoog naar de Belgische grens. Via een prachtig hol pad loop je omlaag naar het Gulpdal en langs enkele mooie uitzichtpunten kom je in Slenaken. Over een bospad klim je naar het hooggelegen gehucht Heijenrath. Tijdens de afdaling naar Epen kijk je weer uit over het weidse, glooiende Geuldal.

Route C - Rondwandeling Het Drielandenpunt (20 of 23km)

Deze gevarieerde route begint met een pittige klim en een prachtige boswandeling door het uitgestrekte Vijlenerbos. Midden in het bos kom je langs Boscafé het Hijgend Hert. Met zicht op Vijlen en Vaals loop je dwars door weilanden naar Gemmenich. Vanaf hier kun je een ommetje maken over de Vaalserberg naar het Drielandenpunt. De terugweg is zeer panoramisch. Je volgt de grens en de bosrand voordat je door het Vlaamse boerenland uitkomt bij de Geul. Langs het riviertje keer je terug in Epen.

Route D - Rondwandeling Sippenaeken (10 of 16km)

Je volgt de meanderende Geul stroomopwaarts tot in het Belgische Sippenaeken. In de steile oevers van de rivier zie je de holen van ijsvogeltjes en met een beetje geluk spot je zelfs een bever. Door de heuvelende graslanden met vakwerkboerderijen en oude heggen klim je naar het Bovenste Bosch. Langs het Bovenste en het Onderste Bosch wandel je hoog boven de vallei terug naar Epen.

Over de accommodatie(s)

Je verblijft in een comfortabel middenklasse hotel in Epen op basis van logies en ontbijt of halfpension.

Inbegrepen
  • 3 of 5 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt of halfpension
  • Routebeschrijving, kaarten en navigatie-app op je smartphone
Niet inbegrepen
  • Verzekeringen
  • Toeristenbelasting
  • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan

Boek deze reis

Wandelvakantie in het Geuldal vanuit Epen
vanaf € 220
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.