Wandelweekend Zuid-Limburg, Valkenburg voor singles 3 dagen

Nederland
Zuid-Limburg, Valkenburg

Singlereis Wandelweekend Valkenburg

Ga mee op een gezellig wandelweekend in Valkenburg voor singles en wandel vanuit een comfortabel hotel in het Limburgse heuvelland.

Nederland is bij uitstek geschikt om er een heerlijk weekje actief op uit te trekken. Hoe klein ons land ook is, er is een grote diversiteit aan landschappen. Neem het altijd gemoedelijke Zuid-Limburg. Fraaie wandelingen door het groene heuvelland met onder andere bossen, prachtige kastelen, oneindige weilanden en de sfeervolle stad Maastricht. Natuurlijk nemen we óók de tijd om zo nu en dan ergens neer te strijken voor een welverdiend kopje koffie met een lekker stukje vlaai op een van de vele terrasjes... Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig voor een gezellig, afwisselend én sportief tussendoortje. Dus pak in die wandelschoenen en wandel met ons mee!

 • Inclusief 1-persoonskamer
 • Door het groene Heuvelland
 • Stukje Krijtlandpad
 • Bezoek aan Maastricht
Gezelschap:Singles groepsreis
Type:Standplaats, 1 standplaats
Zwaarte:1. Voor iedereen
Comfort:3. Comfortabel
Nederland
Zuid-Limburg, Valkenburg
Singles groepsreis
Standplaats, 1 standplaats
3 dagen
vanaf € 149
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door TUI
Dagprogramma

Licht- matige en wat zwaardere wandelingen. Deze vakanties zijn voor iedereen met een goede conditie goed te doen.

Dag 1 - Aankomst Valkenburg en wandelen in Natuurgebied Gerendal (13 km)

Je reist vandaag op eigen gelegenheid (per auto of per openbaar vervoer) naar het gezellige aan de rand van Valkenburg gelegen hotel Op de Boud. Hier word je vanaf 11.30 uur ontvangen door de reisleiding (inchecken is mogelijk aan het eind van de middag, ná terugkeer van de wandeling). Het hotel biedt de mogelijkheid een eenvoudige lunch te nuttigen (niet inbegrepen) en in de huisbar of hoteltuin kan je alvast kennismaken met de reisbegeleiding en je medereisgenoten. Rond 13.00 uur starten we ons wandelweekendje met een eerste wandeling. De route van ongeveer 13 kilometer gaat via Oud-Valkenburg, door het prachtige beschermde heuvelachtige natuurgebied Gerendal en daarna langs de Geul naar Schin op Geul. Vanuit die plaats is het mogelijk de trein terug naar Valkenburg te nemen (niet inbegrepen ca. € 1,75). De liefhebbers vervolgen de route vanuit Schin op Geul langs de Geul terug naar Valkenburg (vanuit Schin op Geul is het ongeveer 5 km lopen terug naar Valkenburg). Vanavond zullen we rond 19.00 uur gezamenlijk dineren (inbegrepen) in het hotelrestaurant.

Dag 2 - Wandelen naar Maastricht (14 km)

Na het ontbijt (inclusief) trekken we er lekker op uit! Vanuit het hotel maken we een wandeling van ongeveer 14 kilometer naar de sfeervolle provinciehoofdstad Maastricht. (Indien het te druk is in Maastricht zal ter plekke voor een andere route gekozen worden.) We volgen hier het Krijtlandpad. Met een extra lus van circa 3 km kunnen we een prachtig gerestaureerd kasteel en kerkje bekijken in St. Gerlach. In Maastricht nemen we natuurlijk de tijd om deze mooie stad te ontdekken. Bij lekker weer strijken we neer op een van de vele terrasjes en wanneer het ietsje frisser is doen we ons tegoed aan een kopje koffie in een van de vele gezellige barretjes. Aan het eind van de middag nemen we de trein (niet inbegrepen ca. € 3,75), die ons in ruim 10 minuten weer terugbrengt naar Valkenburg. Vanuit het station lopen we vervolgens naar ons hotel. Ook deze avond schuiven we met z’n allen aan tafel om van ons diner (inbegrepen) te genieten dat in het restaurant wordt geserveerd.

Dag 3 - Wandelen door het Ravensbosch (15 km)

Opnieuw trekken we onze wandelschoenen aan. Want ook al was dit onze laatste overnachting: er staat na het ontbijt (inclusief) en uitchecken nog wél een mooie afwisselende wandeling van ongeveer 15 kilometer op het programma. Deze wandelroute over heuvels en door dalen, voert ons door het Ravensbosch, over de Emma- en Schaelsberg en een stukje langs de Geul. Aan het eind van de wandeling strijken we natuurlijk nog even neer voor een heerlijk kopje koffie met Limburgse vlaai (niet inbegrepen). Bij terugkomst in ons hotel is het helaas alweer tijd om elkaar gedag te zeggen en afscheid te nemen van dit prachtige stukje Limburg. Wie weet zien we elkaar weer terug op een van onze andere singlereizen!

Over de accommodatie(s)

Het eenvoudige, maar sfeervolle hotel Op de Boud ligt aan de rand van Valkenburg, op loopafstand van het gezellige centrum en op ca. 750 m van het treinstation. Het hotel ligt landelijk, nabij de bossen, het heuvellandschap en het Geuldal. Het hotel beschikt over een receptie, lift, lounge met televisie, gratis wifi, restaurant waar bourgondische gerechten worden geserveerd, een gezellige huisbar, kegelbaan, terrassen en een wintertuin. De kamer is voorzien van televisie, telefoon, kluisje, waterkoker en badkamer met douche en toilet. Bij de receptie kan je een föhn aanvragen.

Inbegrepen
 • 2 nachten verblijf in Hotel Op de Boud in een 1-persoonskamer
 • Hotelverzorging op basis van ontbijt en vastgesteld 3-gangendiner
 • Het beschreven wandelprogramma o.l.v. reisbegeleiding
 • Eigen vervoer
 • Toeristenbelasting
Niet inbegrepen
 • Entreegelden
 • Eventuele lokale gidsen en gebruik audio-systeem (afhankelijk van o.a. de groepsgrootte)
 • Eventuele optionele excursies
 • Fooien
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering

Boek deze reis

Singlereis Wandelweekend Valkenburg
vanaf € 149
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.