Bergwandelvakantie Pitztal, Tirol 6 dagen

Oostenrijk
Tirol, Pitztal

Over de Fuldaer Höhenweg tot bij de Pitztalgletsjers

Ervaar het beste van twee werelden in het Pitztal en Naturpark Kaunergrat in Tirol met een unieke bergwandelvakantie die luxe hotelcomfort combineert met het authentieke berghutgevoel. Vanuit een luxe hotel vertrek je naar de hoogste pieken van het Pitztal waar je onderweg twee nachten doorbrengt in schilderachtig gelegen berghutten. Ontdek de majestueuze gletsjers bij de Braunschweiger hut en de gletsjertong bij het Taschachhaus. Wandel over de Fuldaer Höhenweg naar de Rifflseehut en laat je overweldigen door adembenemende uitzichten. Geniet voor en na de korte maar pittige huttentocht van verdiende comfort, luxe en wellness in het hotel in het dal.

 • Luxe hotel en minitrek berghutten
 • Hoogste top van Tirol met gletsjer
 • Ongerept Naturpark Kaunergrat
 • Pittige bergtochten
Gezelschap:Individueel
Type:Standplaats, 1 standplaats
Zwaarte:4. Pittig
Comfort:3. Comfortabel
Oostenrijk
Tirol, Pitztal
Individueel
Standplaats, 1 standplaats
6 dagen
vanaf € 549
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door SNP
Dagprogramma

Dag 1

Aankomst in het Pitztal, dat je een flink eind naar boven inrijdt. Vlak voor het gehucht Plangeross vindt je aan de beek gelegen hotel Seppl. Hotel Seppl is een klassiek viersterrenhotel met sfeervolle Tiroler inrichting, met veel hout. Er is een binnen- en buitenbad en er zijn diverse sauna’s. Zo kun je heerlijk bijkomen van de heenreis. Vanuit je kamer kijk je richting Pitztalgletsjer.
Kom je met de auto, dan kun je die tijdens je verblijf laten staan, want met je gastenkaart reis je gratis met openbaar vervoer en kabelbanen.

Dag 2

Een pittige inloopwandeling is de dagtocht naar de Braunschweiger hut. Je start vanuit Mittelberg over de Pitztaler Sagenweg en stijgt over een pittig steil pad naar de Braunschweiger hut. Na de forse klim kun je jezelf daar belonen met prachtige uitzichten over gletsjers en richting Ötztal, alsmede een heerlijke lunch. Je daalt af via de zeker in de voorzomer indrukwekkende Pitze watervallen. Zowel omhoog als omlaag zijn er passages gezekerd met staalkabels op de steilste stukken. Dit is een veel belopen, zware, maar erg fraaie route.
Wandeling: 10 km, 6 uur, 990 m stijgen en dalen, wandeling is makkelijk in te korten tot 7,5 km, 3-4 uur, 620 m stijgen en dalen (je loopt dan niet tot de hut).

Wil je rust en verlaten berglandschappen en een iets minder zware route, volg dan de dalbodem 2 km stroomafwaarts vanaf het gehucht Trenkwald. Over een steil bospad wandel je naar de boven de boomgrens gelegen verlaten Neurureralm. Over de hellingen van de Weisser Kogel stijg je verder naar de aan de voet van de Partleswand gelegen Mittelberglesee.
Wandeling 9 km, 4 uur, 940 m stijgen en dalen

NB: in het reisinformatiepakket staan nog diverse (makkelijker) wandelopties voor deze eerste dag

Dag 3

De eerste wandeling van de huttentrektocht begint in Mandarfen aan het einde van het Pitztal. Je stijgt geleidelijk het Taschachtal in en vanaf de Taschachalm loop je omhoog, vergezelt door de ruisende gletsjerbeek. Na enige tijd zie je de hut al liggen en als je het spectaculaire morenenlandschap van de gletsjer bereikt, begint de echte klim naar de hut. Het uitzicht op de Taschachgletsjer is de moeite meer dan waard. ‘s Middags kun je nog een kortere wandeling maken vanuit de hut, maar je kunt natuurlijk ook op het zonneterras neerploffen…
Wandeling: 9 km, 740 m stijgen en 3 uur wandelen. De extra wandelingen duren 1 tot 2 uur.

NB: het kan zijn dat je eerst in de Rifflseehütte overnacht en daarna in het Taschachhaus. In de reisinformatie staat beschreven hoe je dan kunt lopen.

Dag 4

Vandaag volg je de de Fuldaer Höhenweg, een bergwandelpad op een hoogte van zo’n 2400 m, omgeven door indrukwekkende Alpentoppen. Het pad loopt ruim boven de boomgrens over groene hellingen en af en toe moet je een blokkenveld doorsteken. De stukken met staalkabels zijn het spannendste vandaag, maar voor wandelaars die tredzeker zijn, is dit geen probleem. Lange tijd heb je nog zicht op de gletsjers achter in het Taschachtal en na enige tijd komt de Rifflseehütte in beeld. Ook vandaag is het uitzicht vanaf het terras van de hut op de Pitztalergletsjer fantastisch.‘s Middags kun je nog een wandeling rondom de Rifflsee maken en een stukje het achterliggende dal in. 
Wandeling: 10 km, duur 3,5 uur en 270 m stijgen en 370 m dalen. De extra wandeling duurt 1- 2 uur.

Dag 5

Vandaag zijn er meerdere opties. Je kunt met de kabelbaan terug naar het dal, nadat je eerst nog rustig de tijd hebt gehad om van het hooggebergte en de Rifflsee te genieten. Je kunt ook via een goed, maar vrij steil pad terug omlaag, al dan niet via de Rifflsee en Plodersee. Wandel over de dalbodem terug naar het hotel of neem de wandelbus.
Als je vroeg weer terug in het dal bent kunt je in de middag gebruik maken van je gastenkaart en met de Gletscherexpress, en vervolgens de kabelbaan, een bezoek aan de gletsjer brengen of nog een rondwandeling maken.

Dag 6

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Maar het is aantrekkelijk om nog een aantal nachten in het hotel bij de boeken. We hebben in de reisinformatie nog verschillende bergtochten voor je beschreven zodat je ook andere delen van het Pitztal kunt verkennen. Je maakt daarbij gebruik van gratis vervoer en kabelbanen met je gastenkaart.

Over de accommodatie(s)

Het accommodatieniveau is 3; dit is een combinatie van het comfort van het hotel (4) en de berghutten (1-2).

Hotel Seppl is een rustig gelegen en uitstekend viersterrenhotel. Het is sfeervol Tirools ingericht met veel hout, een eigen restaurant, fraaie lounges een binnen- en buitenbad en diverse sauna’s. De kamers zijn sfeervol ingericht en hebben een tweepersoons bed, met gescheiden matrassen en dekbedden. Je kunt kiezen tussen kamers met verschillend comfort. Alle kamers hebben een balkon met uitzicht op de gletsjer en bij aankomst ligt een badjas en slippers voor je klaar, voor als je naar het zwembad en de sauna wilt.

De beide berghutten zijn uiteraard een stuk eenvoudiger. Je overnacht hier op slaapzaaltjes (Lager) en het sanitair is simpel, gemeenschappelijk, maar schoon. Indien er plaats is kun je bij aankomst proberen een slaapplek op een kamer te krijgen. Indien je dat wilt raden we aan je op tijd bij de hut te melden. Extra kosten betaal je bij de hut.

 • Beide berghutten zijn populair. Het kan voorkomen dat de volgorde wordt omgedraaid. Het vinden van de juiste route is daarbij echter geen probleem. In het reispakket staat een doorgaande wandeling van de Rifflsee via het Tsschachhaus terug naar het dal.
  Meer informatie over de kamertypes in Hotel Seppl is te vinden via de link bij het dag tot dagprogramma.
Inbegrepen
 • 3x overnachting in 4* hotel
 • 2x overnachting in berghutten op slaapzaaltjes
 • 3x halfpension plus ('Verwöhnpension') in het hotel
 • Pitztal Sommercard met o.a. wandelbus en liften inclusief (nb: geldig op dagen met verblijf in het hotel)
 • digitale reisinformatie
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • maaltijden in de berghutten
 • lunches
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Boek deze reis

Over de Fuldaer Höhenweg tot bij de Pitztalgletsjers
vanaf € 549
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.