Huttentocht Stubaier Alpen 6 dagen

Oostenrijk
Tirol, Stubaital

Huttentocht Stubaital

Ontdek het Stubaital met een korte, maar uitdagende huttentocht, perfect voor beginners of als introductie tot alpien terrein. Deze 4-daagse tocht biedt adembenemende uitzichten op de Stubaier Alpen, leidend langs alpenweiden, gletsjers zoals Stubaier en Sulzenau en de 'Top of Tyrol'. Je verkent grillige landschappen, passeert de sprankelende Grünausee en trotseert echte bergkammen om de hooggelegen hutten te bereiken. Elke dag is gevuld met trots en voldoening en wordt beloond met panoramische vergezichten op de majestueuze pieken. Deze route, deel van de Stubaier Höhenweg, is ideaal voor wie de majesteit van hoogalpiene natuur wil ervaren zonder zich te ver van veilige routes te wagen, dankzij toegankelijke paden terug naar het dal vanuit elke hut. Het Stubaital biedt een onvergetelijk avontuur in de natuur, klaar om ontdekt te worden.

 • Mooie beginners huttentocht
 • Stubaier en Sulzenau Gletscher
 • Deel van Stubaier Höhenweg
 • 3x berghut en 2x hotel
Gezelschap:Individueel
Type:Trektocht, huttentocht
Zwaarte:3. Goede conditie
Comfort:2. Eenvoudig
Oostenrijk
Tirol, Stubaital
Individueel
Trektocht, huttentocht
6 dagen
vanaf € 581
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door AlpenReizen
Dagprogramma

Dag 1. Aankomstdag

Individuele aankomst in Neustift im Stubaital.
Overnachting in hotel

Dag 2. Neustift im Stubaital – Dresdner Hütte

Na het ontbijt maak je je klaar voor de eerste tocht: de wandeling naar de Dresdner Hütte. Met de bus naar de Mutterbergalm, vanwaar je de route omhoog volgt, langs een kabbelende bergbeek en watervallen. Vergeet onderweg niet achter je te kijken om te genieten van het geweldige uitzicht op het Stubaital. Eenmaal aangekomen bij de Dresdner Hütte kun je de kabelbaan naar boven nemen, om daar de Stubaier Gletscher in haar volle glorie te kunnen bewonderen. Vanaf het Gipfelplatform op 3.210 m hoogte, ook wel bekend als 'Top of Tyrol', heb je een ongeëvenaard 360 graden uitzicht op de Stubaier Alpen en de Dolomieten.
Duur: 1:30 uur. Afstand: 2,8 km
Hoogteverschillen: ⇧ 556 m en ⇩ 0 m
Overnachting in berghut

Dag 3. Dresdner Hütte - Sulzenau Hütte

Vanaf de Dresdner Hütte wandel je naar het Mittelstation van de Stubaier Gletscherbahn, waarna je de route via de Peiljoch volgt, een echte bergkam. Af en toe flink klauteren, over steile stukken, kronkelpaadjes of steenvlaktes naar de top. De staalkabels zijn er voor voldoende houvast. Eenmaal voorbij de Peiljoch, word je rijkelijk beloond met een fabuleus uitzicht op de uitlopers van de Sulzenau gletsjer. Bij mooi weer is een omweg naar de ‘Blaue Lacke’ een absolute aanrader!
Duur: 3:00 uur. Afstand: 4,5 km
Hoogteverschillen: ⇧ 430 m en ⇩ 550 m
Overnachting in berghut

Dag 4. Sulzenau Hütte – Nürnberger Hütte

Van felgroene alpenweiden met ruisende bergbeekjes, rotsvelden tot hagelwitte, reusachtige gletsjers: landschappelijk gezien is deze etappe zonder twijfel een van de mooiste van de Stubaier Höhenweg. Je doorkruist diverse beken en passeert de groenblauwe Grünausee, het grootste meer van het Stubaital. Moe en voldaan kom je aan bij de berghut, die net zoals de etappe zelf, een favoriet is onder menig wandelaar! Mocht je nu nog voldoende energie overhebben, zijn er mogelijkheden genoeg: klim- en natuursteenwand, 2 klimtuinen, klettersteig, Flying Fox en het Hochmoor Paradies.
Duur: 4:00 uur. Afstand: 5 km
Hoogteverschil: ⇧ 480m ⇩ 390 m
Overnachting in berghut

Dag 5. Nürnberger Hütte – Neustift im Stubaital

Op deze laatste dag staat er afwisselende bergwandeling met een flinke afdaling op je te wachten. Verlaat de ruige omgeving van de Nürnberger Hütte en daal af via een kronkelend pad naar het schilderachtige Langental met de frisgroene alpenweiden en beboste hellingen. Onderweg passeer je diverse watervalletjes en de Bsuchalm. Beneden aangekomen neem je de bus terug naar Neustift im Stubaital en zit dit prachtige avontuur erop!
Duur: 3:00 uur. Afstand: 5,8 km
Hoogteverschil: ⇧ 0 m ⇩ 909 m
Overnachting in hotel

Dag 6. Vertrekdag

Einde van de wandelvakantie: na het ontbijt maak je je klaar voor vertrek, met een lading aan nieuwe herinneringen.
 

Over de accommodatie(s)

6-daagse huttentocht met 3 overnachtingen in een berghut en 2 overnachtingen in het dal in een comfortabel hotel

Inbegrepen
 • 5 overnachtingen
 • Ontbijt: 5x
 • Diner: 5x
 • Routebeschrijving
 • Routekaart (1:35.000)
 • Kabelbaan vanaf de Dresdner Hütte naar de Stubaier Gletscher en terug (op de 2e dag)
Niet inbegrepen
 • € 19,00 reserveringskosten
 • Verplichte bijdrage voor het calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en voor de SGR (€ 5 p.p.)
 • Toeristenbelasting voor de overnachtingen in het dal

Boek deze reis

Huttentocht Stubaital
vanaf € 581
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.