Korte huttentocht Oostenrijk 4 dagen

Oostenrijk
Tirol, Stubaital

Huttentocht over de Stubaier Höhenweg

Deze stoere trektocht neemt je mee door de adembenemende Stubaier Alpen, langs imposante drieduizenders zoals de Stubaier Wildspitze, Schrankogel en Wilder Freiger. Verwacht een landschap vol rotsmassieven, puinhellingen, moreneruggen, ijzige bergmeren en gletsjers. De prachtige Höhenwege voeren langs onvergetelijke panorama's en gezellige berghutten, waar warme chocolademelk en Kaiserschmarren op je wachten. Een avontuur voor de ervaren wandelaar met uitdagende paden en soms een stukje klauteren met behulp van staalkabels, beloond met de mooiste uitzichten en hartverwarmende gastvrijheid.

 • Incl. avondeten en 'Wanderjause'
 • Hooggelegen berghutten
 • Ruige alpiene wereld
 • Stoere en pittige trektocht
Gezelschap:Individueel
Type:Trektocht, huttentocht
Zwaarte:4. Pittig
Comfort:1. Basic
Oostenrijk
Tirol, Stubaital
Individueel
Trektocht, huttentocht
4 dagen
vanaf € 391
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door SNP
Dagprogramma

Dag 1

Met bus of auto naar Mutterberg, naar het dalstation van de Stubaitallgletsjer. Hier start je met de 4-daagse huttentrektocht. Vanuit Mutterberg kun je met de gondel omhoog naar de Dresdner Hütte, de eerste hut waar je gaat overnachten. Je kunt ook wandelend: je klimt vanaf de Mutterbergalm omhoog langs een klaterende bergbeek. Onderweg kom je enkele watervallen tegen en heb je prachtig uitzicht op het Stubaital achter je. Jouw bagage voor de komende drie nachten neem je zelf in jouw rugzak mee. Wandeling: 3 km, 550 m stijgen, 2 uur.

Wanneer je na de lunch jouw bagage achterlaat in de hut, zou je nog verder omhoog kunnen gaan met de gondel. Deze brengt je naar Jochhohe, waar je op de gletsjer kunt, je kunt nu naar het hoogste panoramapunt van Tirol (3150 m). Bij mooi weer kun je Italië zien liggen. Wandelduur 2 uur. Een andere mogelijkheid is om vanuit de hut de 2635 m. hoge Egnesengrat te beklimmen.

Dag 2

Vandaag wandel je naar de Sulzenauer Hut. Je wandelt en klautert over smalle paadjes of alleen volgens de markeringen over steenvlaktes. Dit is echt het ruigere werk. Regelmatig zijn er staalkabels om je meer houvast te bieden. Na het passeren van de Peiljoch krijg je prachtig uitzicht over de uitlopers van de Sulzenauer gletsjer. Je moet voor deze tocht zeker geen hoogtevrees hebben, want je passeert af en toe steile hellingen. De Peiljoch is een echte bergkam en wandelpaden kunnen behoorlijk steil zijn, bereid je voor op flink klauteren. Aangekomen bij de hut kun je lekker genieten van de omgeving. Er zijn verschillende bergmeertjes, mooie weiden en er wordt in de buurt ook veel geklommen. Wandeling: 4 km, 400 m stijgen en 500 m dalen, 4 uur.

Dalvariant: met de kabelbaan weer omlaag en met de bus naar de ingang van de Grawa-alm. Vanaf hier via een gemarkeerde route omhoog naar de Sulzenauer hut, een geleidelijk klimmende en afwisselende route door een mooi dal. Wandeling: ca. 4 km, 660 m stijgen, 3 uur

Dag 3

Vandaag wacht een pittige wandeling boven de boomgrens door rotsachtig gebied. Vanuit de Sulzenau Hütte wandel je, voortdurend stijgend, naar de Maierspitze. Veel losse stenen, veroorzaakt door gletsjers, maken de route soms lastig. Ook zijn er steile stukken. Vergeet echter niet af en toe uit te rusten en te genieten van de prachtige vergezichten. Na de passage van de Maierspitze, met een kort traject met staalkabels, wandel je steil naar beneden naar het Langental. In dit dal bevindt zich je volgende overnachtingadres: de Nürnberger Hütte. Ook hier kun je onder het genot van een drankje lekker kijken naar de klimmers die pittige wanden aan het bestijgen zijn. 
Wandeling: 6 km, 550 m stijgen en 500 m dalen, 5 uur.

Dag 4

Vandaag ga je flink afdalen, weer terug naar het Stubaital. Je daalt vanuit de rotsachtige omgeving van de Nürnberger Hütte via een kronkelend pad af naar het Langental, een schilderachtig dal met dichtbeboste hellingen en groene weiden. Onder het wandelen passeer je enkele watervalletjes en komt het Stubaital langzaam maar zeker weer in zicht. Vanuit het Langental daal je door het bos verder af naar het Stubaital. Wandeling: 6 km, 875 m dalen, 3 uur.

Over de accommodatie(s)

Je overnacht in berghutten en maakt twee nachten deel uit van de wereld van bergbeklimmers en wandelaars, die het hoogste deel van de Stubaier Alpen willen zien. Aan tafel in de gemeenschappelijke Stube of op het terras worden alle ervaringen uitgewisseld; er heerst een typische “huttensfeer”. Je slaapt op traditionele Lager (slaapzaaltjes). Er is overal goed gemeenschappelijk sanitair met warme douches.

Meenemen: een huttenslaapzak / lakenzak, kussensloop, handdoek en slippers. Dekens zijn aanwezig. Een eigen slaapzak kan natuurlijk ook.

Inbegrepen
 • 3 overnachtingen
 • 3 x ontbijt
 • 3 x lunchpakketje voor onderweg
 • 3 x diner
 • digitale reisinformatie
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • lokale bustransfers
 • overige maaltijden
 • bagagevervoer
 • persoonlijke uitgaven

Boek deze reis

Huttentocht over de Stubaier Höhenweg
vanaf € 391
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.