Stubaier huttentocht 7 dagen

Oostenrijk
Tirol, Stubaital

Huttentocht Stubaier Alpen 2

Ontdek het hart van Tirol met een 5-daagse huttentocht door adembenemende hoogalpiene landschappen in het Stubaital. Deze avontuurlijke route door de Stubaier Alpen en langs de WildeWasserWeg biedt uitdagende paden, van weelderige alpenweiden tot unieke rotsformaties, puinhellingen en gletsjerplateaus. Perfect voor doorzetters die tredzeker zijn op kronkelige bergpaden en steile klimmen. De tocht onthult verbluffende panorama's op gletsjers, terwijl je van hut naar hut trekt, omgeven door de meest indrukwekkende bergtoppen. Een unieke ervaring waar natuurkracht, water, ijs, en sneeuw samen komen, voor hen die de essentie van de Alpen willen beleven.

 • Stubaier Höhenweg verkort
 • 4x berghut en 2x pension
 • Bergpaden en klimstukken
 • Waanzinnige panorama's
Gezelschap:Individueel
Type:Trektocht, huttentocht
Zwaarte:4. Pittig
Comfort:2. Eenvoudig
Oostenrijk
Tirol, Stubaital
Individueel
Trektocht, huttentocht
7 dagen
vanaf € 651
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door AlpenReizen
Dagprogramma

Dag 1: Aankomstdag

Individuele aankomst in Neustift im Stubaital.
Overnachting in hotel

Dag 2: Neustift im Stubaital – WildeWasserWeg - Sulzenau Hütte

Tijdens de eerste wandeldag naar de Sulzenau Hütte word je meteen getrakteerd op een prachtige route: de WildeWasserWeg. Dit is een bijzondere wandelroute waar je diverse verschijningsvormen van water zult vinden: fonkelende gletsjerijsvelden, helderblauwe bergmeren en niet te vergeten de reusachtige Grawa Wasserfall. De route voert verder over kronkelige paden en steile klimpaden, via de Grawa Wasserfall en langs de Sulzegg. Vanaf hier loop je door het brede, vlakke dal dat werd gevormd door 3 watervallen en vele uitlopers van de bergbeken. Tip: maak onderweg een stop bij de Sulzenau Alm, gelegen op een rustieke alpenweide, waar in de zomermaanden enkele honderden schapen en geiten grazen. Vanaf de Sulzenau Alm heb je een idyllisch uitzicht op de Sulzenau-waterval. Aangekomen bij de Sulzenauhütte kun je ontspannen van deze korte maar stevige klim. Heb je nog tijd en energie over, dan is het zeker de moeite waard om ook het laatste deel van de WildeWasserWeg naar de Sulzenauferner te lopen. Je inspanningen worden beloond met een waanzinnig uitzicht op de gletsjer!
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 2:45/4:30 uur. Afstand: 6,8/11,2 km
Hoogteverschil: ⇧ 797/1.082 m ⇩ 0/285 m
Overnachting in de Sulzenau Hütte

Dag 3: Sulzenau Hütte – Nürnberger Hütte

Van felgroene alpenweiden met ruisende bergbeekjes, rotsvelden tot hagelwitte, reusachtige gletsjers: landschappelijk gezien is deze etappe zonder twijfel een van de mooiste van de Stubaier Höhenweg. Je doorkruist diverse beken en passeert de groenblauwe Grünausee, het grootste meer van de Stubaier Alpen. Niet voor niets is dit een favoriet onder menig wandelaar!
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 4:00 uur. Afstand: 5 km
Hoogteverschil: ⇧ 480 m ⇩ 390 m
Overnachting in berghut

Dag 4: Nürnberger Hütte – Bremer Hütte

Vanaf de Nurnberger Hütte volg je een vlak pad, over uitgestrekte en uitgesleten gletsjerplaten en daal je af naar Langetalbach om vervolgens het dal letterlijk te overbruggen. Er volgen steilere stukken, die worden beloond met panoramische uitzichten. En je zult zien hoe het landschap en de rotsformaties zijn ontstaan door de gletsjer. Indrukwekkend! Deze etappe wordt ook wel omschreven als ‘het paradijs’ en dat is niet geheel zonder reden.
Moeilijkheidsgraad: pittig. Duur: 4:00 uur. Afstand: 5,8 km
Hoogteverschil: ⇧ 610 m ⇩ 490 m
Overnachting in berghut

Dag 5: Bremer Hütte – Innsbrucker Hütte

De allerlaatste etappe is veeleisend, een van de zwaarste delen van de Stubaier Höhenweg. Vanuit de Bremer Hütte daal je een flink stuk af, waarna er 3 beklimmingen met steeds een hoogteverschil van 200-300 m volgen: de Trauljöchl, Pramarspitze en de Sendsgrad. Je wandelt langs de voet van de Habicht – één van de mooiste en indrukwekkendste bergen in de Stubaier Alpen - en langs de Alfaier See en dan heb je de laatste berghut op 2.369 m hoogte bereikt!
Moeilijkheidsgraad: pittig. Duur: 7:00 uur. Afstand: 9,6 km
Hoogteverschillen: ⇧ 850 m en ⇩ 890 m
Overnachting in berghut

Dag 6: Innsbrucker Hütte – Neustift im Stubaital

Vanaf de Innsbrucker Hütte wandel je via een smal pad naar de Karalm (1 uur). Hiervandaan ga je verder door het romantische Pinnistal en bereik je uiteindelijk het dal in Neder (2 uur). Vanaf daar neem je de bus naar Neustift. Als je nog één keer van een waanzinnig uitzicht op het Stubaital wilt genieten, kun je er ook voor kiezen om naar het bergstation Elferlifte te wandelen (1 uur). Vervolgens neem je de berglift terug naar Neustift.
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 3:00 uur. Afstand: 12,6 km
Hoogteverschillen: ⇧ 32 m en ⇩ 1.400 m
Overnachting in hotel

Dag 7: Vertrekdag

Na het ontbijt maak je je klaar voor vertrek en is dit wandelavontuur ten einde.

Over de accommodatie(s)

7-daagse huttentocht met 4 overnachtingen in een berghut en 2 overnachtingen in het dal in een comfortabel hotel

Inbegrepen
 • 6 overnachtingen
 • Ontbijt: 6x
 • Diner: 6x
 • Routebeschrijving
 • Routekaart (1:35.000)
 • Stubai Super Card (tijdens het verblijf in het dal)
Niet inbegrepen
 • € 19,00 reserveringskosten
 • Verplichte bijdrage voor het calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en voor de SGR (€ 5 p.p.)
 • Toeristenbelasting voor de overnachtingen in het dal

Boek deze reis

Huttentocht Stubaier Alpen 2
vanaf € 651
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.