Vakantie bergwandelen Tirol, Oostenrijk 8 dagen

Oostenrijk
Tirol, Pitztal

Natuurpark Kaunergrat en langs almen, bergmeren en gletsjers

Ontdek de ongerepte schoonheid van het Pitztal in Tirol, een rustiger alternatief voor het naburige Ötztal, maar met een vergelijkbaar indrukwekkend landschap. Dit diepe gletsjerdal herbergt almen, authentieke almhutten, kristalheldere bergmeren en spectaculaire watervallen en met als hoogtepunt de Wildspitze, een ruim 3700 meter hoge berg omgeven door uitgestrekte gletsjers. Dit gebied is onderdeel van het Naturpark Kaunergrat, dat betoverende natuur en avontuurlijke wandelroutes biedt voor alle niveaus. Of je nu geniet van een eenvoudige wandeling of een uitdagende tocht, het uitgebreide netwerk van paden biedt voor ieder wat wils met de optie om bergbanen te gebruiken voor gemakkelijke toegang tot de hoogtes. Het Pitztal is een ideaal vakantieoord voor gezinnen dankzij de diversiteit in activiteiten en haar toegankelijkheid voor wandelaar van alle niveaus. Kies voor een comfortabel 3-sterren hotel, sfeervolle appartementen of een luxe 4-sterren hotel waar je kunt ontspannen na een dag vol ontdekkingen in de natuur.

 • Familiehotel, appartement of hotel
 • Alle Alpenlandschappen in één dal
 • Hoogste top van Tirol met gletsjer
 • Wandelen in Naturpark Kaunergrat
Gezelschap:Individueel
Type:Standplaats, 1 standplaats
Zwaarte:3. Goede conditie
Comfort:3. Comfortabel
Oostenrijk
Tirol, Pitztal
Individueel
Standplaats, 1 standplaats
8 dagen
vanaf € 566
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door SNP
Dagprogramma

Het programma in het Pitztal is met onze wandelbeschrijvingen en programmasuggesties naar eigen inzicht in te vullen. Je verblijft steeds in dezelfde accommodatie. Eigen auto, wandelbus en bergbanen helpen je diverse delen van het dal te ontdekken. Het beschreven programma is een voorbeeld, opbouwend in zwaarte van de wandelingen. Je bent vrij om per dag de wandeling naar keuze te maken. Per dag staan ook meestal meerdere tochten beschreven.

Dag 1

Heenreis en aankomst bij de accommodatie in het Pitztal. Als je op tijd bent kun je nog een kort tochtje in de omgeving maken door de bergweides of naar een waterval. Of geniet van de mooie omgeving en oriënteer je op je programmawensen voor de komende dagen. In hotel Wiese kun je voor voor ca. € 5,- p.p. een Freizeitkarte kopen, voor gratis busvervoer en enkele activiteiten georganiseerd door het Toerismebureau. Bij verblijf in Hotel Seppl kun je gebruik maken van het brede aanbod (o.a. bergbanen) dat inclusief is in de Pitztal Sommercard. Om alle wandelmogelijkheden in het lange dal te benutten heb je transport nodig: je eigen auto, de wandelbus en als je wilt kun je diverse kabelbanen benutten.

Dag 2 De Pitztaler Höhenweg

Een ideale wandeltocht om het dal te leren kennen en om een beetje 'in te lopen' tijdens deze bergwandelweek, is de Pitztaler Höhenweg. Deze wandelroute volgt de lengte van het Pitztal, op of net boven de dalbodem, dus zonder grote hoogteverschillen. Door gebruik te maken van de (gratis) wandelbus door het dal, kun je deze wandelroute net zo lang volgen als je wilt en zelfs combineren met enkele van de andere wandelingen van het programma. We hebben de Höhenweg in twee etappes geknipt: van Mandarfen naar Stillebach (10 km, 280 m dalen, 2,5 uur) en van Stillebach naar Wiese (10,5 km, 30 m stijgen en 260 m dalen, 2,5 uur).

Dag 3 Watervallen bij Jerzens en Wiese, excursies

Bij Zaunhof in de middenloop van het dal zijn direct vanaf de 3* accommodatie in Wiese een tweetal korte rondwandelingen langs watervallen te maken, die ook te combineren zijn. Direct vanuit het hotel in Wiese kun je naar de Söllbergwaterval (2,5 km, 130 m stijgen en dalen, ca. 1 uur) en vanuit Jerzens (of Schön) kun je naar de Stuibenwaterval (6,5 km en 300 m stijgen en dalen, 2 uur).Je loopt door bos, een enkele alm en door de steile kloofdalen waar de watervallen zich bevinden.De wandelingen zijn makkelijk te combineren door 2 km de Pitztaler Höhenweg te volgen tussen het gehucht Schön en Wiese. 2 uur, 

Wil je eens wat anders dan wandelen, dan is er in de omgeving ook genoeg te beleven: boulderen, een klimpark of lekker zwemmen in een van meertjes. Een dagje Imst met mooie wandelkloof en spectaculaire zomerrodelbaan is ook leuk.

Wil je eens wat anders dan wandelen, dan is er in de omgeving ook genoeg te beleven: boulderen, een klimpark of lekker zwemmen in een van meertjes. Een dagje Imst met mooie wandelkloof en spectaculaire zomerrodelbaan is ook leuk.

Dag 4 Hochzeiger en Eggenstal

In het begin van het Pitztal kom je via Jerzens bij het dalstation van de Hochzeiger bergbaan. Door gebruik van de kabelbaan kun je makkelijk rond 2000 m komen en wandelen zonder al te veel hoogteverschillen. Diverse tochten mogelijk van een licht rondje tot een middelzware kam- of panoramawandeling. Je kunt naar diverse almen met almhutten of over een deel van de graat lopen, die hier rond 2300 meter hoogte is. Heel geschikt voor gezinnen met kinderen, door de aanwezigheid van horeca (meerdere almhutten) en het themapark 'Zirbenpark', met diverse natuurlijke speelmogelijkheden. Beschreven is een tocht waarbij je afdaalt naar het dalstation van de Hochzeigerbahn (9,5 km, 300 m stijgen en 530 m dalen, 2,5 uur). 

Een stukje stroomopwaarts in het dal ligt Eggenstal. Ook hier kun je de hoogte in, maar dan zonder bergbaan. Mooie uitzichten, een waterval, fraaie almen en leuke almhutten. Hier is een lichtere en wat zwaardere tocht uitgezet (8 km, 530 m stijgen en dalen, 2,5 uur en 10 km, 540 m stijgen en 600 m dalen, 4,5 uur).

Dag 5 Bergmeren: de Brechsee of de Mittelberglesee

Vanuit het dorpje Trenkwald wandel je over een steil bospad naar de boven de boomgrens gelegen verlaten Neurureralm. Over de hellingen van de Weisser Kogel stijg je verder naar de aan de voet van de Partleswand gelegen Mittelberglesee. Wandeling 9 km, 940 m stijgen en dalen, 4 uur. 

Vanaf Zaunhof wandel je over een breed bospad naar de kleine hut op de Mauchele alm. Over een kronkelig bospaadje gaat het verder omhoog door een oud lariksbos en als je boven de boomgrens komt heb je een mooi uitzicht over het Pitztal. Bij de prachtig gelegen Brechsee heb je een goede kans op het zien van Alpenmarmotten. Wandeling 14 km, 850 m stijgen en dalen, 5 uur. 

Dag 6 Dagtochten naar een berghut 

We hebben naar 2 hutten een dagtocht uitgezet, naar de Ludwigsburgerhut vanaf Zaunhof, nabij Wiese en naar de Braunschweiger hut vanaf Mittelberg. Pittig stijgen tot in Alpien terrein, heerlijk lunchen en dan terug met fraaie uitzichten op het dal.

 • Vanaf het dorpje Zaunhof loop je naar de op bijna 2000 m hoogte gelegen Ludwigsburgerhütte. Hier heb je een mooi zicht op het Pitztal. Wandeling 13,5 km, 850 m stijgen en 950 m dalen, 5,5 uur.
 • Vanaf de laatste bushalte van het dal in Mittelberg volg je het Pitztal omhoog tot bijna aan de gletsjers. Je passeert een klimgebiedje, een spectaculaire waterval en als helemaal tot aan de hut loopt kun je in het naastgelegen Ötztal kijken, en natuurlijk naar de gletsjers. Je passeert onderweg een 'gletsjerdrempel', een steil stuk waar voor extra houvast staalkabels zijn aangebracht. Wandeling 10 km, 980 m stijgen en dalen, 6 uur.
   

Dag 7 Rifflsee en Fuldaer Höhenweg, uitstapjes

Vanaf Mandarfen kun je per kabelbaan naar de Rifflsee. Vandaar zijn diverse wandelingen mogelijk, bv. de Zwei Seen Wanderung langs de Rifflsee en Plodersee, terug naar Mandarfen (11 km, 260 m stijgen, 840 m dalen, 4,5 uur). Of wandel vanaf de Rifflsee de Fuldaer Höhenweg, misschien wel de mooiste wandeling in het Pitztal, met een heerlijke pauze bij het Taschachhaus en de mogelijkheid de laatste 6 km door het dal per MTB af te leggen (18 km, 400 m stijgen, 1000 m dalen, 7 uur).

Je kunt ook vanaf per ‘Gletscherexpress’ (tunnelbaan) omhoog (bergstation op 2850 m) en een bergtour op hoogte naar bv. de Mittagskogel maken, waarbij je boven 3000 m. komt en uitzicht op gletsjers en diverse drieduizenders hebt (3 km, 280 m stijgen en dalen, 1,5 uur). Wel prijzig (ca. € 40,- voor volwassene, maar inclusief in de Sommercard bij hotel Seppl).

Dag 8

Einde van het arrangement. Gezien de vele mogelijkheden die het Pitztal biedt is het goed om te overwegen nog een paar dagen bij te boeken!

Over de accommodatie(s)

Je kunt kiezen tussen een verblijf in het 3* familiehotel Wiese ('comfortabel') in het midden van het dal bij Zaunhof en het wat grotere en luxere 4* hotel Seppl (`SNP selectie`) in Weiswald/Plangeross nabij het einde van het dal. Beide locaties vallen onder St. Leonhard im Pitztal en liggen ca. 15 km uit elkaar.

 • In het knusse en gastvrije familiehotel Wiese verblijf je op een 2-3 persoonskamer of een mooi appartement in het \"Hüttendorf\", gelegen achter het hotel. Er is een buitenzwembad en wellnessbereik. Het familiehotel is comfortabel ingericht in Tiroler stijl en heeft een eigen restaurant. Het hotel kenmerkt zich door een familiaire sfeer en biedt voor een 3* hotel veel voorzieningen.
 • In het luxere en grotere 4* familiehotel Seppl kun je kiezen uit diverse kamertypes of appartementen, in het hoofdgebouw of de dependance. De wellnessfaciliteiten zijn hier uitgebreider en de inrichting is luxer met o.a. een lounge apart van het restaurant. Ook hier is een zwembad: buiten, maar ook binnen.
Inbegrepen
 • 7 nachten in 3* of 4* hotel of appartement
 • alle ontbijten (buffet in hotel, ontbijtmand in chalet)
 • verblijf in hotels: avondmaaltijden en hotelvoorzieningen
 • verblijf in chalet: welkomstsnack, koffie en thee, badjas, sloffen, handdoeken
 • gebruik zwembad en wellness
 • Hotel Seppl: Pitztal Sommercard met o.a. wandelbus en liften inclusief (krijg je in het hotel)
 • routes in SNP routeapp
 • digitale reisinformatie
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • niet genoemde maaltijden
 • bij verblijf in Hotel Wiese: lokale transfers en kabelbanen
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Boek deze reis

Natuurpark Kaunergrat en langs almen, bergmeren en gletsjers
vanaf € 566
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.