Wandelen tussen Wilder Kaiser en de Kitzbühel 8 dagen

Oostenrijk
Tirol, Kitzbüheler Alpen & Wilder Kaiser

Wandelvakantie St. Johann in Tirol

In Noord-Tirol ligt het gezinsvriendelijke Hotel Sonne, een ideale uitvalsbasis voor wandelliefhebbers, compleet met gratis sauna- en fitnessfaciliteiten. Gelegen tussen het Kitzbüheler Horn en het Wilder Kaiser massief, biedt St. Johann een scala aan wandelroutes die geschikt zijn voor zowel de gematigde wandelaar als de avonturier op zoek naar een uitdaging. De wandelingen variëren van 7 tot 20 km en verkennen de veelzijdige landschappen van de omgeving, inclusief de romantische Kaiserbachtal. Voor degenen die hogerop willen is de 1.600 meter hoge Harschbichl, bereikbaar via een kabelbaan, een uitstekend startpunt voor een klim naar het Kitzbüheler Horn of een ontspannen afdaling. Het gebied, bekroond met het Oostenrijkse wandelkeurmerk, belooft indrukwekkende natuur, frisse lucht en de kans om lokale fauna zoals steenbokken te spotten, allemaal terwijl je geniet van de Oostenrijkse gastvrijheid en culinaire lekkernijen na een dag vol avontuur.

 • Familiehotel Sonne
 • Gratis wellness en fitness
 • Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser
 • Optie voor pittige wandelingen
Gezelschap:Individueel
Type:Standplaats, 1 standplaats
Zwaarte:2. Basisconditie
Comfort:3. Comfortabel
Oostenrijk
Tirol, Kitzbüheler Alpen & Wilder Kaiser
Individueel
Standplaats, 1 standplaats
8 dagen
vanaf € 525
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door Eigen-wijze Reizen
Dagprogramma

Route A - Blik op de Wilder Kaiser (13km)

Met bus of trein ga je eerst naar het buurdorpje Oberndorf. Hier begint een wandeling over brede (bos)wegen zonder al te steile stukken door het ‘Bichlach’, een gebied van grote schoonheid gelegen tussen de Wilder Kaiser en het Kitzbüheler Horn. Via enkele fraai gelegen meertjes bereikt de route de top van de Rettenberg (876 m) waar je een schitterend 'Wilder-Kaiser-panorama' wacht. In de afdaling naar Oberndorf kom je langs de Bichlhof, waar je vanaf het terras een onvergetelijk uitzicht op het Kitzbüheler Horn heeft. Met bus of trein ga je weer naar St. Johann.

Route B - Grießbachklamm (7 - 14km)

Na een korte busrit kom je in Erpfendorf. Daar maak je een korte tocht door een prachtige kloof. Na een pittige klim loop je via de bovenkant van de kloof terug naar het uitgangspunt, waar je de bus terug neemt of doorloopt naar Kirchdorf. Tijdens de lange variant verlaat je de kloof aan de achterkant en klimt verder naar de fraai gelegen Angerlalm. Dwars door de alpenweiden daal je af naar Kirchdorf. Met de bus of te voet keer je terug naar St. Johann.

Route C - Langs de voet van de Wilder Kaiser (13 of 20km)

Vanuit het hotel klim je naar het bedevaartkapelletje van de Einsiedelei Maria Blut. Vervolgens loop je op een glooiend weidepad langs de flanken van de Wilder Kaiser naar de Römerhof. Hier kun je een extra ronde over het 'Moor-Erlebnispfad' maken. Vanaf de Römerhof daalt de route af over een rustige asfaltweg naar de Reither Ache. Langs deze rivier loop je terug naar het hotel.

Route D - Kitzbühel (14km)

Deze route brengt je naar één van de bekendste wintersportcentra van Oostenrijk. Vanuit het hotel wandel je naar de Gasthof Hirschberg. Daarna doorkruis je over een kronkelend pad enkele beekdalen en bereikt bij de Bassgeigeralm (1040 m) het hoogste punt. In de afdaling heb je een prachtig zicht op de Wilder Kaiser. Vanaf Oberndorf wandel je over de glooiende oeroude Römerweg langs karakteristieke boerderijen naar Kitzbühel. Na een ommetje door de Altstadt van Kitzbühel neem je de trein terug naar St. Johann.

E - Kaiserbachtal (11 of 16km)

“Landschaftlich ein Traum! Ein absolutes Muss für jeden Gast”, aldus de eigenaar van Hotel Sonne, Herr Walder. Daarom ga je vandaag met de bus naar Griesenau, zodat je de Wilder Kaiser ook van zijn mooiste kant ziet. Vanuit Griesenau maak je een afwisselende wandeling naar de Griesneralm, een fraai gelegen Gasthof midden in het 'bizar-romantische' Kaiserbachtal. Daar heb je de keus tussen een ontspannen verblijf in en rond de Gasthof of een uitdagende klim naar het Stripsenjochhaus. Vervolgens loop je vanaf de Griesner Alm terug naar de bushalte.

Route F - Eifersbach-waterval (11km)

Een pittige tocht naar ruim 1100 meter. Naar boven loopt de weg over goed begaanbare paden. Vanaf de Kröplalm daal je via een klein paadje af naar de Eifersbach. Over het brede pad langs deze beek loop je naar de gelijknamige waterval.
De terugweg voert langs een Gasthof met een opmerkelijk mooi interieur. Door de alpenweides daal je weer af naar St. Johann.

Route G - Wandeling vanaf de Harschbichl (5 tot 16km)

De Harschbichl (1600 m) ligt achter het hotel en is prima te bereiken met de kabelbaan. Vanaf dit punt bieden we een aantal mogelijkheden: Je maakt de uitdagende klim naar het spectaculaire Kitzbüheler Horn (1996 m). Of je daalt genietend van mooie vergezichten op je gemak af naar de Stangelalm. Van daar klim je via de Müllneralm terug naar het Mittelstation. Daar kun je met de lift naar beneden of je loopt terug naar het hotel. Onderweg kom je langs een prachtig meer en daalt dan door een schaduwrijk bos af naar St. Johann.         

Inbegrepen
 • 7 nachten verblijf op basis van logies en ontbijt
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
 • Iedere dag een broodje en een pakje drinken voor onderweg
 • U kunt zelf koffie/thee maken op de kamer
 • Indien per trein: transfer station-hotel
Niet inbegrepen
 • Retour St. Johann; wij kunnen de nachttrein (of dagtrein) op maat reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan
 • Dagkaart skilift: ca. € 20,-

Boek deze reis

Wandelvakantie St. Johann in Tirol
vanaf € 525
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.