Huttentocht Triglav, Slovenië 8 dagen

Slovenië
Julische Alpen / Triglav

Huttentocht Triglav National Park

Ga op avontuur in het Triglav National Park, het enige nationale park van Slovenië, gelegen in de Julische Alpen. Deze 8-daagse huttentocht van Kranjska Gora naar Tolmin is een uitdaging door het hoogalpiene en ongerepte landschap met stevige hoogteverschillen en ruige rotsformaties. Geniet van schilderachtige berglandschappen, blauwgroene meren, kletterende watervallen, en lariksbossen. De tocht voert ook door de betoverende kloof van Tolmin. Verblijf in authentieke Sloveense berghutten en ervaar gastvrijheid terwijl je adembenemende uitzichten bewondert. Wie ervaring heeft met via ferrata kan van de gelegenheid gebruikmaken om tijdens de huttentocht naar de top van de Mt. Triglav (2.864 m) te klimmen. Wie geen ervaring heeft, kan hiervoor een gids bijboeken, die je heen en terug naar de top begeleidt.

 • Optionele Mt Triglav beklimming
 • Wandel door de Tolmin-kloof
 • Sfeervolle Sloveense berghutten
 • Langs meren Seven Lakes Valley
Gezelschap:Individueel
Type:Trektocht, huttentocht
Zwaarte:4. Pittig
Comfort:2. Eenvoudig
Slovenië
Julische Alpen / Triglav
Individueel
Trektocht, huttentocht
8 dagen
vanaf € 947
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door AlpenReizen
Dagprogramma

Dag 1: Aankomstdag

Individuele aankomst in Kranjska Gora. Afhankelijk van je aankomsttijd heb je de mogelijkheid om op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen en/of je voor te bereiden op de komende wandeldagen.
Overnachting in hotel

Dag 2: Tamar Valley en Slemenova Špica

Na het ontbijt maak je je klaar voor de eerste wandeling. Vanaf Kranjska Gora ga je met de transfer naar Planica, de vallei met de wereldberoemde skischans. Vanuit daar wandel je door Tamar-vallei en Slemenova Špica - een alpenweide en panoramische uitkijkpunt te midden van de bergen - naar de Vršič Pass om uiteindelijk aan te komen bij de berghut voor jullie eerste overnachting in de bergen.

Duur: 4-6 uur
Hoogteverschil: ⇧ 850 m ⇩ 300 m
Overnachting in berghut

Dag 3: Sedlo Planja (2.349 m) en Mt. Razor (2.601 m)

Wakker worden met ‘mindblowing’ uitzichten over de Trenta-vallei: de historische en botanische parel van de Julische Alpen. Vandaag volg je de route via Sedlo Planja (2.349 m). Wil je nog wat meer uitdaging? Beklim de Mt. Razor: ⇧ 400 m ⇩ 230 m

Duur: 7-8 uur
Hoogteverschil: ⇧ 1150 m ⇩ 250 m
Overnachting in berghut

Dag 4: Bovški Gamsovec (2.391 m)

Vanuit de berghut volg je een route omhoog tot aan de Bovški Gamsovec (2.391 m), een bijzondere berg vanwaar je een uitzicht hebt op de andere 5 giganten: Mt. Križ, Stenar, Razor, Kanjavec en Pihavec. Vervolgens daal je een stuk af en kom je aan bij de volgende berghut.

Duur: 6-7 uur
Hoogteverschil: ⇧ 970 m ⇩ 660 m
Overnachting in berghut

Dag 5: Triglav Lakes Valley

Vandaag wandel je door Triglav Lakes Valley, ook wel bekend als Seven Lakes Valley. Deze rotsachtige vallei - misschien wel de meest bijzondere van Slovenië - herbergt de allermooiste meren met elk hun eigen charme. In feite zijn het er wel meer dan 7, maar afhankelijk van het jaargetijde en de droogte verdwijnen er soms enkele.

Duur: 5-6 uur
Hoogteverschil: ⇧ 280 m ⇩ 690 m
Overnachting in berghut

Dag 6: Koča pod Bogatinom (1.513 m)

De wandeling begint met een kleine afdaling richting Koča pod Bogatinom (1.513 m). Deze berghut staat op een historische plek waar de Oostenrijkers gedurende de Eerste Wereldoorlog hun kazerne hadden gebouwd. Bewonder de Mt. Bogatin en het landschap waar vroeger vele militaire activiteiten hebben plaatsgevonden. Via de Bogatinsko sedlo (Bogatin-pas) kom je uiteindelijk aan bij de laatste berghut.

Duur: 5-6 uur
Hoogteverschil: ⇧ 480 m ⇩ 570 m
Overnachting in berghut

Dag 7: Tolmin & Tolmin Gorges

De laatste wandeldag breekt aan en niet de minste: vanaf de berghut zet je koers richting het grootste apline meer van Slovenië, het Krn meer (Krnsko jezero). Het meer ligt aan de voet van de gelijknamige berg Mt. Krn (2.244 m). Vervolgens wandel je naar de Tolmin Gorges, oftewel de Tormin kloof. Via de rivier wandel je over een wandelpad van ca. 8 km lang door de diepe kloof, die is ontstaan door de kracht van de azuurblauwe Tolminska rivier. Het heldergroene mos, de bijzondere planten en bomen, de grijze rotswanden in combinatie met het bizar heldere water: dit is wandelen door een sprookjesbos!

Duur: 7-8 uur
Hoogteverschil: ⇧ 980 m ⇩ 1240 m
Overnachting in hotel

Dag 8: Vertrekdag

Na het ontbijt eindigt jullie wandelavontuur. Transfer van Tolmin terug naar Kranjska Gora.

Over de accommodatie(s)

8-daagse huttentocht met 5 overnachtingen in berghutten en 2 overnachtingen in een comfortabel 3-sterrenhotel

Inbegrepen
 • 7 overnachtingen
 • Ontbijt: 7x
 • Diner: 5x
 • Transfer van Kranjska Gora naar de start van de huttentocht
 • Transfer van Tolmin terug naar Kranjska Gora
 • Uitgebreide briefing (ter plaatse)
 • Informatiepakket (Engels)
 • Wandelkaart (1:25.000)
 • Toeristenbelasting
Niet inbegrepen
 • Uitbreiding met topbeklimming Mt Triglav met gids op dag 5: € 360 voor 2 tot 4 personen (aan te geven bij boeking)
 • Extra nacht(en) in Kranjska Gora aan het begin of na afloop van de huttentocht of in Tolmin na afloop van de huttentocht (aan te geven bij boeking)

Boek deze reis

Huttentocht Triglav National Park
vanaf € 947
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.