Meerdaagse wandeltocht Bled & Bohinj, Slovenië 7 dagen

Slovenië
Julische Alpen / Triglav

Bled & Bohinj Trail

Verken het sprookjesachtige landschap van de Sloveense Alpen met een meerdaagse wandeltocht rond de meren van Bled en Bohinj in Slovenië. Deze tocht, een compacte versie van de 17-daagse Juliana Trail, voert je in 5 etappes door de betoverende valleien en ruige pieken van de Julische Alpen. Elke etappe onthult feeërieke landschappen, van indrukwekkende kloven en bosrijke hoogvlaktes tot panoramische bergweides en bruisende watervallen. Onderweg verken je authentieke dorpjes waar unieke dialecten en tradities bewaard zijn gebleven. Naast de natuur biedt elke etappe de kans om lokale culturele bezienswaardigheden te ontdekken en eventueel je route uit te breiden met extra wandelingen. Van Jesenice tot Bohinjska Bistrica, dit stukje van Slovenië belooft een onvergetelijk avontuur waarbij je niet alleen de schoonheid van de natuur ervaart, maar ook de warmte van de lokale bevolking.

 • Mooie etappes van de Juliana Trail
 • De meren van Bled en Bohinj
 • Afwisselende routes
 • Wandel door authentieke dorpjes
Gezelschap:Individueel
Type:Trektocht, langs hotels
Zwaarte:3. Goede conditie
Comfort:3. Comfortabel
Slovenië
Julische Alpen / Triglav
Individueel
Trektocht, langs hotels
7 dagen
vanaf € 761
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door AlpenReizen
Dagprogramma

Dag 1: Aankomstdag

Aankomst in Jesenice. Afhankelijk van de tijd van aankomst heb je de mogelijkheid om de omgeving te verkennen of om je voor te bereiden op de komende wandeldagen.

Overnachting in Jesenice

Dag 2: Etappe 3 Jesenice - Begunje na Gorenjskem

Vanuit Jesenice begint de route ontspannen en loop je over een geasfalteerd pad in oostelijke richting naar Slovenski Javornik, waar je de Sava Dolinka rivier oversteekt. Vrijwel meteen zie je de omgeving veranderen en loop je ineens door het prachtig groene weidelandschap van Dobravško polje. De route loopt verder door een aantal authentieke dorpjes, die verbonden zijn door cultureel erfgoed. Aan de voet van het zonnige Karawankengebergte start een steile klim via de Sankaška koča hut naar het beroemde kerkje van St Peter, dat boven Begunje ligt en een panoramisch uitzicht biedt het gebied rondom de Sava rivier, het meer van Bled en de Julische Alpen met de Triglav. De etappe eindigt in Begunje, dat bekend staat om de beroemde Slavko Avsenik, de grootste Sloveense nationale volksmuzikant en componist.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 5 uur. Lengte: 17 km
Hoogteverschil: ⇧ 464 m ⇩ 459 m
Overnachting in Begunje

Dag 3: Etappe 4 Begunje na Gorenjskem – Bled

Deze etappe is vrij vlak en eenvoudig en verbindt de plaatsen Begunje, Radovjica en Bled. Het eerste deel loopt heel ontspannen over een eenvoudig (geasfalteerd) pad en dat komt goed uit: zo heb je voldoende tijd en energie om Radovljica te bekijken. Het middeleeuwse stadscentrum van dit charmante stadje is een van de mooiste van Slovenië: een ideale plek om de sfeer van het authentieke Slovenië op te snuiven! Slenter door het oude stadscentrum, geniet van de architectuur van het Radovljica herenhuis en de Art Nouveau villa’s, eet cake op het Linhart plein of ga lunchen in één van de traditionele tavernes. Om de route te vervolgen loop je stroomopwaarts langs de rivier de Sava. Waar de rivieren Sava Bohinjka en Sava Dolinka samenkomen buig je af richting Bled, een van de belangrijkste toeristische trekpleisters in Slovenië. Vanaf de Straža-heuvel heb je een prachtig uitzicht over het meer van Bled waar het beroemde kerkje in het midden van het meer uittorent. In Bled loop je over de promenade langs het meer naar de oostelijke oever, waar de etappe eindigt. Heb je nog tijd en energie over, maak dan een boottochtje met een traditionele Pletna naar het eilandje. Ook kan je ervoor kiezen een extra wandeling naar het Kasteel van Bled te maken of naar het mooiste uitzichtpunt te wandelen (Ojstrica Trail). In beide gevallen een korte maar stevige klim, waar je geen spijt van zult krijgen!

Moeilijkheidsgraad: makkelijk. Duur: 4 uur. Lengte: 15 km
Hoogteverschil: ⇧ 98 m ⇩ 182 m
Overnachting in Bled

Dag 4: Etappe 5 Bled - Goreljek (Pokljuka)

Vandaag staat een van de zonnigste delen van de Julische Alpen op het programma. De etappe begint bij het meer van Bled en loopt via een eenvoudig geasfalteerd pad langs Gorje, een pittoresk en zonnig gelegen dorpje. Het landschap verandert al snel zodra je aankomt bij de Pokjuka Gorge, een beschermd natuurmonument in het Triglav National Park. Het pad loopt door de kloof en leidt je vervolgens naar het Pokljuka Plateau, waarna een indrukwekkende wandeling volgt door het bos, botanische tuinen en langs rotswanden. Via een paar steile beklimmingen over Kranjska Planina en Planina Javornik, twee panoramische bergweides in het hart van het Pokljuka Plateau, kom je aan bij Gorljek, de eindbestemming van vandaag.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 7 uur. Lengte: 20 km
Hoogteverschil: ⇧ 900 m ⇩ 91 m
Overnachting in Goreljek

Dag 5: Etappe 6 Goreljek (Pokljuka) - Stara Fužina

De etappe loopt bijna volledig in Triglav National Park. Vanaf het hotel op Pokljuka loopt het pad door Goreljek en doorkruist vele weilanden. Het pad loopt langs het Goreljek-veenmoeras, over de Spodnji Goreljek-weide en daalt af naar de dorpen Gorjuše, Koprivnik en Jereka in het hooggelegen deel van de vallei van Bohinj. Het Vodnik uitzichtpunt is de perfecte plek om de Bohinj-vallei, het meer van Bohinj en de omliggende bergen te bewonderen. Vanaf de kerk van St. Margaret in Jereka leidt het pad je door de authentieke Bohinj-dorpjes Češnjica, Srednja vas en Studor. De etappe eindigt officieel in Stara Fužina, een typisch Sloveens dorpje. Om te overnachten vervolg je de trail nog iets verder tot Ribčev Laz, dat vlakbij het sprookjesachtige Meer van Bohinj ligt.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 6 uur. Lengte: 22 km
Hoogteverschil: ⇧ 313 m ⇩ 1.038 m
Overnachting in Stara Fužina / Ribčev Laz (bij het meer)

Dag 6: Etappe 7 Stara Fužina - Bohinjska Bistrica

Deze korte etappe gaat over onverharde weggetjes en paden via de panoramische Dobrava weides naar Bohinjska Bistrica, het (bestuurlijke) centrum van Bohinj. Het pad loopt langs het laaggelegen deel van de Bohinj-vallei van Ribčev Laz naar Bohinjska Bistrica, waarbij je door verschillende dorpen en over de weiden van Dobrava loopt, met een prachtig uitzicht bieden op het Triglav-gebergte. Deze etappe is korter, dus je hebt alle tijd om te genieten, uit te rusten en zelfs te zwemmen in het meer. Je kunt ook een bezoek brengen aan de nabijgelegen bron van de Bistrica-beek en de militaire begraafplaats bij Rebro in Bohinjska Bistrica.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 3 uur. Lengte: 11 km
Hoogteverschil: ⇧ 104 m ⇩ 152 m
Overnachting in Bohinjska Bistrica

Dag 7: Vertrekdag

Na het ontbijt ga je je eigen weg (basic) of word je met de transfer terug naar Jesenice gebracht (classic), waarmee dit indrukwekkende meerdaagse wandelavontuur ten einde is.

Over de accommodatie(s)

7-daagse wandeltocht met 6 overnachtingen in comfortabele pensions/hotels

Inbegrepen
 • 6 overnachtingen
 • Ontbijt: 6x
 • Diner: 2x
 • Bagagetransport (classic)
 • Transfer terug naar Jesenice (classic)
 • Toeristenbelasting
Niet inbegrepen
 • € 19,00 reserveringskosten
 • Verplichte bijdrage voor het calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en voor de SGR (€ 5 p.p.)

Boek deze reis

Bled & Bohinj Trail
vanaf € 761
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.