Semi-huttentocht Julische Alpen, Slovenië 8 dagen

Slovenië
Julische Alpen / Triglav

Van Bovec naar Bohinj

Ontdek de magische Julische Alpen in Slovenië tijdens een avontuurlijke wandelvakantie. Je avontuur start in de pittoreske Soca-vallei, beroemd om zijn smaragdgroene rivier en historisch belang als strijdtoneel in WOI. Je verblijft eerst drie nachten in comfortabele hotels, gevolgd door een driedaagse trektocht door de bergen, waarbij je twee nachten in gezellige berghutten doorbrengt, en sluit af met nog twee nachten in een hotel.

Vanuit Bovec maak je schitterende dagwandelingen, waaronder een etappe van de beroemde Alpe-Adria Trail. Je beklimt de Krn (2244m) voor adembenemende uitzichten tot aan de Adriatische Zee en trekt door naar het meer van Bohinj, een route gekenmerkt door zijn ongekende schoonheid en kansen om wilde dieren zoals gemzen en steenbokken te spotten. Geniet van de pure Alpensfeer, uitgestrekte bossen, en de vriendelijke Sloveense gastvrijheid tijdens deze onvergetelijke wandelervaring.

 • 3 daagse trektocht
 • Hotels en berghutten
 • Echt wandelgebied
 • Fotogeniek Meer van Bohinj
Gezelschap:Individueel
Type:Trektocht, huttentocht
Zwaarte:4. Pittig
Comfort:3. Comfortabel
Slovenië
Julische Alpen / Triglav
Individueel
Trektocht, huttentocht
8 dagen
vanaf € 914
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door SNP
Dagprogramma

Dag 1

Aankomst in Bovec. Indien er tijd voor is, is het leuk dorp en omgeving te voet te verkennen.

Dag 2

Om 9 uur word je opgehaald en in goed 20 minuten naar het beginpunt van de wandeling aan de rivier Soca gebracht. Vanaf hier volg je de route over mooie paden pal langs het turkooizen water terug naar het hotel. De route voert over talloze (hang)bruggen en passeert watervallen, uitgesleten kloven en authentieke boerderijen. Je eindigt in Bovec bij het hotel (13,3 km, 180 m stijgen en 230 m dalen, 4,5 uur lopen). Je kan de route optioneel verlengen met ca. 3,5 km via een militaire stelling uit de Eerste Wereldoorlog van het beruchte Soca Front.

Dag 3

Vanuit Bovec neem je de Kanin Gondelbaan (2 km lopen van het hotel) omhoog naar 2200m en wandelt door open karstlandschap, langs de bergkam, naar de Cima Confine (2332m), gelegen op de Italiaanse grens. Dit is het hoogste punt dat je op deze wandelvakantie zult bereiken. De route is zeer panoramisch, bij helder weer uitzichten tot de Adriatische Zee en over de Alpen (12 km, 920 m stijgen en dalen, 5 uur lopen).

Mocht bij slecht weer, of om andere reden, de gondelbaan gesloten zijn (zie www.kanin.si/en/), dan kun je vandaag een andere wandeling doen. Dit raden we ook aan als je veel hoogtevrees hebt.
Er zijn 2 opties:
Vanuit de nederzetting Trenta aan de Soca (20 km van Bovec) is een rondwandeling om de 2083 m hoge Ozebnik beschreven met schitterend uitzicht op de hoogste toppen van de Julische Alpen (15 km, 1050 m stijgen en dalen, 6,5 uur lopen). Je kan hier met eigen auto of taxi heen.
De rondwandeling vanuit Bovec blijft lager en geeft een mooi beeld van de omgeving van het dorp en de Soca, met schitterende vergezichten op de karakteristieke bergen. Je eindigt in het centrum, waar je op een terrasje kan neerstrijken (wandeling 14 km, 350m stijgen en dalen, 5 uur lopen).

Dag 4

Je verruilt de weelde voor het wilde en trekken erop uit! De taxi brengt je in 45 min. naar het beginpunt van de tocht en in 3 uur klim je naar de top van de Krn (2244m), de zuidelijkste 2000+ top van de Julische Alpen. Met enig geluk zie je de golf van Venetië en kan je wat drinken in de berghut net onder de top. Onderweg zie je nog restanten van het Isonzo (Soca) front, de patstelling tussen de Oostenrijkse en Italiaanse troepen, die duurde van 1915 tot 1917, waarbij een half miljoen soldaten het leven lieten. Een bizarre episode uit de lokale geschiedenis. De afdaling voert via een bergmeer naar de Krn hut, een sfeervolle berghut aan de bosrand op 1385m hoogte (11 km, 1250 m stijgen en 850 m dalen, 6 uur lopen). Bij erg slecht weer is er een alternatieve, kortere wandeling, die altijd mogelijk is.

Dag 5

Je begint aan een doorsteek over het uitgestrekte karstplateau in het hart van de Julische Alpen. Tussen de dolines en verdwijngaten zie je overblijfselen uit de eerste Wereldoorlog en heb je kans op het spotten van gemzen, steenbokken en marmotten. Vanaf een pas kun je de top van de rotsachtige Bogatin van 1977m of zelfs de 2000m hoge Mahavscek bedwingen. De wandeling eindigt in Dom na Komni op 1520m hoogte, een wat grotere berghut met een schitterend uitzicht over de omgeving.
Wandeling 10,4 km, 500 m stijgen en 350 m dalen, 4,5 uur lopen. Voor beklimming Mahavscek 2,5 km en 200 hoogtemeters, ca. 1 uur extra.

Dag 6

De zeer afwisselende, maar pittige, route voor vandaag voert eerst naar een bergmeertje, dan via een uitzichtpunt over het meer van Bohinj (spreek uit Bochien) langs enkele traditionele herdersdorpen. Voor je afdaalt naar de bewoonde wereld kan je neerstrijken op het terras van Dom Vogar. Via het authentieke boerendorp Stara Fuzina, met de karakteristieke hooidroogrekken, bereik je bij Ribcev Laz de uitstroom van het meer, met de markante boogbrug en kerk (16 km, 480 m stijgen en 1440 m dalen, 8,5 uur lopen). 
In geval van slecht weer is er ook een minder zware en hoge wandeling beschreven, waarbij je eerder afdaalt naar het dal en een ontspannen wandeling langs het meer maakt.

Dag 7

In Bohinj bieden we je twee wandelingen aan. De wandeling waarbij je met de Gondel omhoog gaat, levert de mooiste vergezichten bij mooi, helder weer. De wandeling door de Mostnica kloof is ook mooi bij wat minder goed weer. Beide wandelingen zijn zeer de moeite waard; als je een extra nacht in Bohinj bijboekt kan je ze allebei doen.
De Gondelbaan naar naar het op 1500m hoogte gelegen Hotel Vogel is 5 km van Ribcev Laz (af te leggen per bus of boot). Boven heb je een verbluffend uitzicht op het Bohinjsko Jezero en de Julische Alpen met de Triglav als hoogste top. Vanuit Hotel Vogel maak je een rondwandeling boven de boomgrens, eventueel zelfs naar de top van de berg Vogel (1922m) en daalt aan het eind van de dag weer af, lopend of met de gondel (7 of 13 km,  max 300 m stijgen en 1280 m dalen, 2,5 tot 5,5 uur lopen).

Voor de Mostnica kloof loop je eerst naar het boerendorp Stara Fuzina. Langs de kloof (waarvoor je een paar euro entree betaalt) is een mooi bospad aangelegd, met een aantal bruggen vanwaar je mooi de smalle diepte inkijkt. Na de kloof is er een schitterende vallei met bergweiden en houten huisjes. Hier kan je wat energierijks nemen bij een berghut, voor de pittige klim naar de Uskvnica alm, een schitterend mooi landschap op 1150m hoogte met vele almhuisjes. Na hier rondgekeken te hebben daal je weer af naar het dal (17,5 km, 650m stijgen en dalen, 6 uur lopen).

Maar er zijn ook andere opties. Je kan kano’s, roeiboten, fietsen of mountainbikes huren en eventueel via een outdoor organisatie aan gegidste activiteiten meedoen. 

Dag 8

Einde van het arrangement.
Wij raden van harte aan om er nog een dagje of twee Ljubljana aan vast te plakken. De vrolijke Sloveense hoofdstad zit boordevol verrassingen. Eventueel te combineren met een van onze andere arrangementen in dit groene vakantieland.

Over de accommodatie(s)

In Bovec word je vriendelijk ontvangen in een modern hotel, met veel hout, aan de rand van het dorp. In Ribcev Laz in een goed, wat klassieker hotel. Beide hotels zijn erg sfeervol en comfortabel.
De berghutten tijdens de trektocht liggen op mooie plekken en hebben een gemoedelijke sfeer. Uiteraard zijn ze een stuk eenvoudiger dan de hotels, maar gezien de afgelegen ligging goed uitgerust. Je slaapt op een eigen kamer* met stapelbedden. Je dient zelf een handdoek, lakenzak en kussensloop mee te nemen. Sanitaire voorzieningen zijn centraal voor de hele hut en je kan een warme douche nemen (als er voldoende water is, wat hoogzomer niet altijd het geval is).

* de gereserveerde kamers zijn voor 4-personen; in zeldzame gevallen als het erg druk is kan het zijn dat er iemand bij je op de kamer komt. Berghutten mogen namelijk geen passanten weigeren.

Inbegrepen
 • 5 overnachtingen in goede hotels, inclusief ontbijt
 • 2 overnachtingen in berghut op eigen kamertje, inclusief ontbijt, lunchpakket en avondeten
 • 2x douchemuntje in berghutten
 • toeristenbelasting
 • transfer op dag 2 en 4
 • bagagevervoer van Bovec naar Ribcev Laz
 • digitale reisinformatie
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • 2x gondelbaan (ca. €30 p.p.)
 • eventuele bus naar Vogel gondelbaan en terug (ca. €5)
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Boek deze reis

Van Bovec naar Bohinj
vanaf € 914
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.