Trektocht Soča vallei, Slovenië 6 dagen

Slovenië
Julische Alpen / Triglav

Soča Valley Trail

Verken de betoverende Soča-vallei in Slovenië tijdens deze meerdaagse wandeltocht, een korte variant van de Juliana Trail. Geniet van het kleurenpalet van smaragdgroen, turquoise en helderblauw water van de Soča-rivier, omgeven door indrukwekkende rotswanden, diepe kloven en grotten. Deze tocht voert je in vier etappes door het prachtige groene landschap van de Julische Alpen van Most na Soči naar Log pod Mangartom, net onder de grens met Oostenrijk.

Je wandelt langs uitgestrekte alpenweiden, bossen en imposante bergen en passeert de mooiste dorpjes zoals het historische Kobarid en het outdoor-paradijs Bovec. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de indrukwekkende kloof van Tolmin. Overnachtingen vinden plaats in kleinschalige en bijzondere accommodaties in idyllische dorpjes, wat je avontuur nog specialer maakt. Deze tocht biedt een perfecte mix van natuurfenomenen en wandelgenot, ideaal voor liefhebbers van middelzware wandelingen en ongerepte natuur.

 • Etappes van Juliana Trail
 • Langs de Soča-rivier
 • Mooie dorpjes Kobarid en Bovec
 • Wandel door de Tolmin-kloof
Gezelschap:Individueel
Type:Trektocht, langs hotels
Zwaarte:3. Goede conditie
Comfort:3. Comfortabel
Slovenië
Julische Alpen / Triglav
Individueel
Trektocht, langs hotels
6 dagen
vanaf € 611
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door AlpenReizen
Dagprogramma

Dag 1: Aankomstdag

Aankomst in Most na Soči. Afhankelijk van de tijd van aankomst heb je de mogelijkheid om de omgeving te verkennen of je voor te bereiden op de komende wandeldagen.
Overnachting in Most na Soči

Dag 2: Most na Soči – Tolmin

De eerste wandeldag staat een ontspannen korte wandeling op het programma, om zo de spieren lekker warm te lopen. Na het ontbijt start je met de eerste etappe van de Juliana Trail: een panoramische en zeer afwisselende wandeling over een verhard wandelpad naar Tolmin, langs het groene stuwmeer. Tolmin is een leuk, oud stadje gelegen op terrassenlandschap van de Soča en Tominka rivier.

Moeilijkheidsgraad: makkelijk. Duur: 3 uur. Lengte: 8 km
Hoogteverschil: ⇧ 201 m ⇩ 177 m
Overnachting in Tolmin

Na aankomst in Tolmin kun je de wandeling verlengen met een wandeling door de kloof van Tolmin, die zich net buiten Tolmin bevindt op ca 2 km van het eindpunt van de route. Deze beroemde en prachtige Tolmin Gorges is het diepste punt van het Triglav National Park. Volg de borden naar ‘Korita Tolminke’; bij de kloof aangekomen dient een fee te worden betaald (€ 6-8). In de kloof leidt het 8 km lange wandelpad je via de rivier naar watervallen, bruggen, grotten, langs steile kalksteenwanden en prachtige uitzichten. Een sprookjesachtige wandeling!

Mocht je hierna nog energie over hebben: maak dan een wandeling naar Mt. Kozlov Rob en bezoek het gelijknamige kasteel.

Dag 3: Tolmin - Kobarid

De tweede etappe loopt van Tolmin naar het historische Kobarid. Een vrij vlakke, maar mooie route door het dal met leuke dorpjes en zoals de lokale bevolking zegt: langs de zonnige kant van de Soča rivier.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 4 uur Lengte: 17 km
Hoogteverschil: ⇧ 130 m ⇩ 77 m
Overnachting in Kobarid

Dag 4: Kobarid - Bovec

De etappe van Kobarid tot aan Bovec neemt je mee door de kloof van Kobarid en Trnovo, langs het meest wilde en tegelijkertijd pittoreske gedeelte van de Soča-rivier en door landschap van de vallei, dat je drastisch ziet veranderen van lieflijk tot ruig. Onderweg kun je genieten van uitzichten op de reusachtige bergtoppen van Mt. Kanin, Rombon, Loške stene, Svinjak en niet te vergeten Mt. Triglav, de hoogste berg van Slovenië. Via een zijroute wandel je naar het dorp Čezsoča om uiteindelijk aan te komen in Bovec, het toeristische hart van de vallei en hét outdoorparadijs van Slovenië.

Moeilijkheidsgraad: makkelijk. Duur: 6 uur. Lengte: 21 km
Hoogteverschil: ⇧ 412 m ⇩ 196 m
Overnachting in Bovec

Dag 5: Bovec - Log pod Mangartom

Vanuit Bovec wandel je over een historisch pad langs Ravelnik, een openluchtmuseum met overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog. De route wordt voortgezet naar het majestueuze Fort Kluže, dat boven de Kritnica kloof ligt en een van de meest bezochte culturele monumenten in de omgeving is. Vervolg de route langs de kloof en passeer de watervallen van de bergbeek Možnica, onder locals ook wel bekend als Nemčlja. De eindbestemming van vandaag is Log pod Mangartom, een prachtig gelegen dorp onder de hoge toppen van Mt. Jeribica, Mangart, Jalovec en Loške stene.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld. Duur: 4 uur. Lengte: 11 km
Hoogteverschil: ⇧ 334 m ⇩ 150 m
Overnachting in Log pod Mangartom

Dag 6: Vertrekdag

Na het ontbijt ga je je eigen weg (basic) of word je met de transfer terug naar Most na Soči gebracht (classic), waarmee dit indrukwekkende meerdaagse wandelavontuur ten einde is.

Over de accommodatie(s)

Basic: 6-daagse wandeltocht met 5 overnachtingen in comfortabele pension/hotels

Classic: 6-daagse wandeltocht met 5 overnachtingen in comfortabele pensions/hotels - inclusief bagagetransport en transfer terug naar Most na Soči

Inbegrepen
 • 5 overnachtingen
 • Ontbijt: 5x
 • Diner: 2x
 • Bagagetransport (classic)
 • Transfer terug naar Most na Soči (classic)
 • Toeristenbelasting
Niet inbegrepen
 • € 19,00 reserveringskosten
 • Verplichte bijdrage voor het calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) en voor de SGR (€ 5 p.p.)

Boek deze reis

Soča Valley Trail
vanaf € 611
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.