Wandelen Bohinj, Slovenië 5 dagen

Slovenië
Julische Alpen / Triglav

Aan de voet van de Julische Alpen

Ontdek het adembenemende Bohinj-dal in Slovenië tijdens deze wandelvakantie, met zijn diepblauwe meer en de majestueuze Julische Alpen als achtergrond. Je volgt delen van de Juliana Trail door een landschap dat in het voorjaar transformeert in een bloemenzee, omringd door natuurlijke bossen en bergweiden. Verblijf in een comfortabel appartement in Stara Fuzina, een rustig boerendorpje, ideaal om de Sloveense gastvrijheid en de ongerepte natuur te ervaren. Hoewel vijf dagen slechts een introductie zijn tot dit prachtige dal, biedt de mogelijkheid om je verblijf te verlengen meer kansen om te verkennen. Dit gebied staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, rijke dierenleven en vriendelijke inwoners, wat het een topbestemming maakt voor natuurliefhebbers en wandelaars.

 • Echt wandelgebied
 • Fotogeniek bergmeer
 • Indrukwekkende bergwanden
 • Verblijf in boerendorp
Gezelschap:Individueel
Type:Standplaats, 1 standplaats
Zwaarte:3. Goede conditie
Comfort:3. Comfortabel
Extra's:De hond mag mee
Slovenië
Julische Alpen / Triglav
Individueel
Standplaats, 1 standplaats
5 dagen
vanaf € 274
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door SNP
Dagprogramma

Dag 1

Aankomst in het boerendorpje Stara Fuzina nabij het Meer van Bohinj. Indien er tijd voor is, kan je een rustige rondwandeling door het dal maken met relatief weinig hoogteverschil en veel uitzicht (12,5 km, 200m stijgen en dalen, 4 uur lopen). Heb je minder tijd, dan is er ook een kortere route te doen van ongeveer 1 uur. Je wandelt naar een buurdorp en gaat terug via een andere route (ca. 4 km, 50m stijgen en dalen).

Dag 2

Vanuit Stara Fuzina loop je de Mostnica Kloof in waar de rivier zich op kunstzinnige wijze door de harde kalksteen heen heeft gesleten tot een smalle canyon vol kolkgaten. Je komt uit in het verstilde Voje dal met bergweiden vol houten huisjes waarin vroeger het hooi werd opgeslagen. Bij een mooi gelegen berghut kan je op het terras aansterken voor de steile klim naar het hooggelegen weidegebied Uskovnica, ook weer bespikkeld met romantische houten huisjes en met schitterend uitzicht op de omgeving. Door fraaie beukenbossen daal je af naar Stara Fuzina. Wandeling: 14 km, 675 m stijgen en dalen, 6 uur lopen.

Dag 3

De wandeling begint in het hooggelegen dorpje Koprivnik, idyllisch gelegen in een groene dalkom. In de zomer ga je hier heen met de gratis wandelbus. In voor- en najaar is er een privé taxirit inbegrepen.
Vanaf het leuke witte kerkje, loop je over smalle asfaltweggetjes langs houten almschuurtjes door een soort parklandschap en krijgt al snel schitterend uitzicht over de Bohinj vallei in de diepte. Bij het gehucht Podjelje begin je aan de klim naar het almdorp Zajamniki, De houten huisjes van het dorp, met op de achtergrond de Triglav, vormen een iconisch beeld van Slovenië. Via boerenpaden daal je van het plateau af naar de weiden en boomgaarden rond de dorpjes in het dal. Na een bezoek aan de Gostilna, met een terrasje langs de beek, resten nog enkele bijna vlakke kilometers met zicht op het meer van Bohinj, terug naar Stara Fuzina.
Wandeling: ca. 13,5 km, 475 m stijgen en 900 m dalen, 5,5 uur lopen

Dag 4

Na een korte busrit ga je met de gondelbaan naar het op 1500m hoogte gelegen Hotel Vogel. Hier heb je een verbluffend uitzicht op het Bohinjsko Jezero en de Julische Alpen met de Triglav als hoogste top. Vanuit Hotel Vogel maak je een rondwandeling boven de boomgrens, eventueel zelfs naar de top van de Vogel (1922m) en daalt aan het eind van de dag weer af met de gondel. Je kan echter ook te voet, via een mooi, maar lang pad, terugkeren naar het dal.
Rondwandeling: 7 km, 300 m stijgen en dalen, 2,5 uur lopen. Verlenging naar het dal: totaal 13 km, 370 m stijgen, 1360 m dalen, 5,5 uur lopen.

Indien het slecht weer is (of als er bij Vogel nog veel sneeuw ligt in het voorjaar) kun je een wandeling vanuit Stara Fuzina maken naar de Planina Blato, een bijzonder keteldal in de beboste kalkbergen, en naar Planina pri Jezeru, een alm met berghut bij een groot meer. Je komt langs Dom Vogar, een berghut met vlak erbij schitterend uitzicht op het diep eronder gelegen meer van Bohinj. Wandeling: ca. 15 km, 1050 m stijgen en dalen, 6 uur lopen. Maar je kan ook alleen naar Dom Vogar en terug lopen (7 km, 500 m stijgen en dalen).

Dag 5

Einde van het arrangement.

Indien je langer blijft kan je met bus of boot van Ribcev Laz naar de andere kant van het meer en vandaar te voet naar de indrukwekkende Savica waterval. Vervolgens loop je via een wandelpaadje aan de noordkant van het meer terug naar Stara Fuzina. Wandeling: 13 km, 220 m stijgen en dalen, 4,5 uur lopen.

Een andere optie is de beklimming van de Rudnica (946m), de huisberg van Stara Fuzina, met uiteraard schitterende uitzichten over de vallei. Wandeling 7,5 km, 440 m stijgen en dalen, 3 uur lopen.

Over de accommodatie(s)

Je verblijft in een kleinschalig en rustig gelegen appartement in een typisch Sloveens dorpshuis. Veel inwoners hebben een deel van hun huis omgebouwd tot appartement. De appartementen zijn allemaal anders. De basis is dat het appartement van alle gemakken, een badkamer en keuken is voorzien. Lakens en handdoeken zijn aanwezig. De inrichting kan modern zijn, soms ook wat gedateerd, maar altijd schoon en adequaat. In bijna alle gevallen is er een eigen balkon of terras en anders is er altijd een plekje in de tuin waar je terecht kan.

Inbegrepen
 • alle overnachtingen
 • taxitransfer op dag 3 (alleen vóór 25 Juni en na 15 Sept, in zomer met gratis wandelbus)
 • schoonmaakkosten
 • digitale reisinformatie
 • originele wandelkaart 1: 25.000 (ontvang je ter plekke)
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • alle maaltijden
 • overige transfers en gondelbaan
 • entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Boek deze reis

Aan de voet van de Julische Alpen
vanaf € 274
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.