Wandelen Notranjska & Cerknica meer Slovenië 5 dagen

Slovenië
Notranjska, Cerknica meer

Mysterieus karstlandschap

Wandel door het betoverende karstlandschap van Notranjska in het hart van Slovenië tijdens een kort verblijf. Verblijf in een gastvrij pension van waaruit je rustige wandelingen en optionele fietstochten onderneemt naar fascinerende natuurlijke fenomenen zoals grotten, verdwijngaten en het onvoorspelbare Meer van Cerknica, dat deels van het jaar droogvalt en plots kan vollopen. Ervaar de rijke natuur vol wildlife, historische kastelen en de mogelijkheid voor een unieke excursie in een druipsteengrot per rubberboot. Dit gebied, rijk aan ongerepte natuur en een schat aan verborgen geheimen, is ideaal voor natuur- en geschiedenisliefhebbers. Hoewel vijf dagen kort lijken, biedt deze reis een diepgaande introductie tot de Slovenië's karstverschijnselen en kan gemakkelijk worden verlengd of gecombineerd met andere Sloveense bestemmingen zoals de Julische Alpen of het meer van Bohinj. Een bezoek aan Ljubljana, met zijn levendige cultuur en historie, maakt je ervaring compleet.

 • Bijzondere grotexcursie
 • Rustgevend platteland
 • Vriendelijke bevolking
 • Grillige natuurfenomenen
Gezelschap:Individueel
Type:Standplaats, 1 standplaats
Zwaarte:2. Basisconditie
Comfort:3. Comfortabel
Slovenië
Notranjska, Cerknica meer
Individueel
Standplaats, 1 standplaats
5 dagen
vanaf € 374
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door SNP
Dagprogramma

Dag 1

Aankomst in of nabij Zerovnica. Als je vroeg bent kun je vast de omgeving verkennen.

Dag 2

Na het ontbijt word je naar het dorpje Nadlesk gebracht. Hier begint de wandeling door een vlak weidegebied naar het aan de bosrand gelegen kasteel Sneznik. Helaas bestaat het terras nabij het kasteel niet meer, dus je drinkt en eet wat je zelf hebt meegebracht. Het is mogelijk het kasteel te bezoeken. Je wandelt verder via het riviertje de Obrh en begint op enig moment aan een lange, geleidelijke klim de oneindige beren-bossen in. Als je bovenop de heuvelrug bent zet de afdaling in en de laatste kilometers loop je ontspannen terug naar je onderkomen. Wandeling: 16,5 km, 330 m stijgen en 330 m dalen, 6 uur lopen.

Dag 3

Je wandelt vanuit Zerovnica naar de grot Krizna Jama, een van de verborgen geheimen van Slovenië. De grot bestaat uit een aantal kamers met in totaal 22 meertjes met kristalhelder water. De enige manier om de fraaie stalagtieten en –mieten in het verste gedeelte van de grot te zien is met behulp van kleine rubberbootjes in een groepje van maximaal 4 personen. Deze bijzondere tocht duurt 4 uur en kun je bijboeken. Je kan ook een kortere excursie in de grot bijboeken, naar overblijfselen van de Holenbeer. Als je van te voren niets bijboekt, kun je ter plekke altijd aansluiten bij een korte introductie ronde (ca. 1 uur) door het begin van de grot.
Na het grot bezoek vervolg je de rondwandeling, met een pittige klim naar het boven op een heuvel gelegen kerkje Krizna Gora, met bijzonder fraai uitzicht over de omgeving. Vandaar daal je via het verstilde dorpje Sveti Ana af naar Zerovnica. Wandeling: 11,5 km, 310 m stijgen en dalen, 4 uur lopen.

Dag 4

De beste manier om de relatief vlakke omgeving van het uitgestrekte Meer van Cerknica te bekijken is op de fiets. Je fietst naar het kleine boerendorp Dolenje Jezero en via het levendige plaatsje Cerknica, veelal over rustige onverharde wegen, om het meer heen naar het, bij hoog water, op een eiland gelegen gehucht Otok, met leuk kerkje. De lengte van de fietstocht is 34 km, 350 m stijgen en dalen. 
Je kan de fietstocht combineren met een wandeling bij Rakov Skocjan (8 km extra fietsen). Maar je kan de korte wandeling bij Rakov Skocjan ook op een ander moment doen. Dan heb je wel een auto nodig, of je vraagt ter plekke of men je kan wegbrengen en ophalen (tegen een vergoeding).
Rakov Skocjan is een beschermd karstgebied rond de rivier de Rak, met een aantal bijzonder fraaie natuurfenomenen, zoals natuurlijke bruggen, grotten en dolines. Na afloop van de wandeling strijk je neer op het terras van Hotel Rakov Skocjan. Wandeling: 6 km, 125 m stijgen en dalen,  2,5-3 uur lopen.

Dag 5

Het arrangement eindigt na het ontbijt. 
Als je langer in Notranjska wilt blijven kan je de trip verlengen. We hebben nog een extra wandeling beschreven naar de top van Heksenberg Slivnica (wandeling 17,5 km, 630 m stijgen en dalen, 6 uur lopen). Je kan een Kano tocht bijboeken en er zijn ook nog grote, spectaculaire grottencomplexen in de omgeving die de moeite waard zijn om te bezoeken (heb je wel een auto nodig). 
Verder kan je deze trip goed combineren met andere SNP reizen in Slovenië, bv. het korte verblijf in Bohinj.

Over de accommodatie(s)

Je wordt gastvrij ontvangen in een kleinschalig familie pension nabij Zerovnica. De kamers zijn ruim, modern ingericht en voorzien van een privé badkamer en balkon. Er is een keukenhoekje op de gang, waar je thee en koffie kan zetten.
Als er in dit pension geen plek meer is, overnacht je in het dorp Zerovnica, in een appartement bij een restaurantje.

Inbegrepen
 • 4 overnachtingen
 • 4 ontbijten
 • 4 lunchpakketten
 • fietshuur op dag 4
 • transfer op dag 2
 • digitale reisinformatie
Niet inbegrepen
 • heen- en terugreis
 • overige maaltijden
 • grot-excursie (optioneel bij te boeken)
 • overige transfers
 • overige entrees
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen

Boek deze reis

Mysterieus karstlandschap
vanaf € 374
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats(en) waar je tijdens deze wandelvakantie verblijft. Deze markeringen zijn een indicatie en geven meestal een plaats aan en soms de daadwerkelijke accommodatie.