Wandelvakanties Turkije 2024/2025

Zoek je een georganiseerde wandelvakantie Turkije? Vergelijk en boek hier je groepsreis of individuele wandelvakantie inclusief bagagevervoer naar Turkije.

Turkije is een walhalla voor wandelaars die cultuur en natuur willen combineren. Ontdek Turkije's veelzijdige landschappen; van de legendarische Lycian Way langs de Turkse zuidkust tot de mysterieuze rotsformaties in Cappadocië. Verwacht ongerepte natuur, historische ruïnes en gastvrije locals. Lees meer over je wandelvakantie in Turkije.

Bekijk onderstaande mooie wandelvakanties naar Turkije van SNP, Djoser en Sawadee.

Uitgelichte wandelreizen naar deze regio
6 wandelreizen gevonden
Zwaarte
Comfort

Over je wandelvakantie in Turkije

Turkije, een land dat twee continenten omarmt en geschiedenis ademt, biedt een diversiteit die weinig landen kunnen evenaren. Wandel op eeuwenoude paden, omringd door schilderachtige landschappen, rijke cultuur en warme gastvrijheid. Een wandelvakantie in Turkije is niet alleen een reis voor je voeten, maar ook voor je ziel. Of je nu langs de turquoise kusten van de Egeïsche Zee trekt of de ruige bergen van het Taurusgebergte verkent, Turkije belooft een onvergetelijke ervaring.

Geologisch gezien is Turkije een wonderland: van de kalkstenen landschappen in Cappadocië tot de besneeuwde toppen van de Ararat. De flora en fauna zijn net zo divers. Tijdens je wandelingen kun je zeldzame orchideeën, kleurrijke vlinders en zelfs luipaarden tegenkomen in de afgelegen bossen van Anatolië.

De voetstappen van vele beschavingen klinken na in Turkije: van Hittieten, Romeinen, Byzantijnen tot Ottomanen. Elk pad, elke ruïne vertelt een verhaal, van oude tempels en ondergrondse steden tot indrukwekkende moskeeën en paleizen.

Wat zijn mooie bestemmingen voor een wandelvakantie in Turkije?

Wandelen in Cappadocië

Wandelen in Cappadocië is een betoverende ervaring. Dit unieke landschap in centraal Turkije, gekenmerkt door bizarre rotsformaties, feeënschoorstenen en indrukwekkende valleien, lijkt wel van een andere planeet. Tijdens je tocht ontdek je oude grotkerken, verborgen kloosters en ondergrondse steden, stille getuigen van de rijke geschiedenis van het gebied. Het zachte klimaat en goed gemarkeerde paden maken Cappadocië toegankelijk voor wandelaars van alle niveaus. De zonsopgang, met het silhouet van luchtballonnen tegen de horizon, maakt elke wandeling onvergetelijk.

Wandel de Lycian Way wandelroute langs de Turkse zuidkust

De Lycian Way, ofwel "Lycische Weg", is Turkije's beroemdste langeafstandswandelpad, zich uitstrekkend over 540 kilometer langs de zuidwestkust. Het pad begint in Fethiye en slingert zich door indrukwekkende berglandschappen, oude ruïnes en pittoreske kustdorpjes tot het eindigt in Antalya. Wandelaars worden beloond met adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee, terwijl ze in de voetsporen treden van de oude Lycische beschaving. De route biedt een combinatie van natuurlijke schoonheid, archeologische rijkdom en Turkse gastvrijheid, en is daarmee een must-do voor elke avontuurlijke wandelaar.

Wat is de beste reistijd voor een wandelvakantie in Turkije?

De ideale maanden voor een wandelvakantie in Turkije zijn april tot juni en september tot november wanneer de temperaturen mild zijn.

In de kustgebieden zijn de zomers heet, terwijl je in de bergen koele en soms zelfs sneeuwrijke winters kunt verwachten. Het Oosten van Turkije kan in de winter behoorlijk koud zijn met sneeuwval in de bergachtige gebieden.