4 daagse Marbella & 4 daagse Mallorca 2024 boeken

Liefhebber van een aangenaam voorjaarszonnetje of najaarszonnetje, gezelligheid én in voor een sportieve uitdaging?

In 2024 kun je weer meedoen aan een wandel 4-daagse in het buitenland en wel in Spanje aan de 4 daagse Marbella aan de Costa del Sol in Andalusië en aan de 4 daagse Mallorca. Lees meer over de Wandel 4-daagse Mallorca en de Wandel 4-daagse Marbella of bekijk deze impressie van de wandel 4-daagse Mallorca.

Oad biedt samen met de KWbN geweldige wandel 4-daagse arrangementen in Europa aan die garant staan voor sportiviteit, gezelligheid en ontspanning bij heerlijke temperaturen. Bekijk hier de wandel vierdaagse arrangementen van Oad en boek snel om jezelf te verzekeren van een plekje op één van deze gezellige wandelreizen.

Uitgelichte wandelreizen naar deze regio
8 wandelreizen gevonden
Zwaarte
Comfort

Wandel 4-daagse Mallorca

Ontdek de charme van het wandelen van de wandel 4-daagse op Mallorca, waar je geniet van typische Spaanse dorpjes, adembenemende landschappen en spectaculaire vergezichten! 

Van 16 t/m 19 april 2024 kun je in de lentezon 4 prachtige routes lopen van 15 of 25 kilometer. Beleef elke dag een warm onthaal in de Walking Village, met live muziek en een welverdiend drankje.

Honderden deelnemers hebben in voorgaande jaren de uitdagende wandelingen, schitterende natuur en het gezelschap van medewandelaars ervaren. De temperatuur in het voorjaar is perfect voor wandelingen, met bloeiende klaprozen, margrieten, lelies en wilde rozen die de paden sieren. De verschillende routes gaan door de natuur en authentieke dorpjes en langs de indrukwekkende kustlijn van Mallorca. Start en finish zijn in Capdepera, het noordoostelijke deel van Mallorca.

Wandel 4-daagse Spanje Mallorca vanuit het mooie Capdepera
Wandel 4-daagse Spanje Mallorca vanuit het mooie Capdepera
Wandel 4-daagse Mallorca bij heerlijk weer in april langs de kust (© Oad)
Wandel 4-daagse Mallorca bij heerlijk weer in april langs de kust (© Oad)

Ga volledig georganiseerd op reis naar de wandel 4-daagse Mallorca met Oad voor een zorgeloze, sportieve en gezellige ervaring. Van het inschrijven voor de Mallorca 4-daagse, transfers van en naar het vliegveld tot het afscheid met een medaille, met de Oad reisleiding ben je de hele reis in goede handen.

Wandel 4-daagse Marbella afstanden en routes

*onder voorbehoud van routewijzigingen

Dag 1

15 km route: Cala Ratjada – Capdepera – Cala Ratjada
De 15 km wandelaars lopen eerst via rustige landweggetjes naar en door het achterland van Cala Ratjada. Vervolgens naar het 1e rustpunt aan het begin van de authentieke historische plaats Capdepera (14e eeuw) met zijn prachtige burcht en het gezellige plein Plaza de L’Orient. Vervolgens al wandelend door het oude Capdepera en over een zéér bijzondere plaats richting Middellandse zee. Via Platja Son Moll over de boulevard terug naar Casa Cultural Cap Vermell (The Walking Village)

25 km route: Cala Ratjada – Capdepera – Canyamel – S'Heretat - Cala Ratjada
De route van de 25 km gaat via Capdepera en S’Heretat en vervolgens langs Torre de Canyamel naar het strand van Canyamel. Daarna over de rivier de Torrent, over het natuurpad  langs Es Claper des Geants (Puinhelling van de Reuzen, een Taolistisch dorp) naar Font de Sa Cala. De terugweg is over de boulevard langs Es Carregador en Pedruscada naar de finish in Cala Ratjada.

Dag 2

15 km route: Cala Ratjada – Punta des Gullo – Cala Agulla – Cala Ratjada
De 15 km wandelaars lopen eerst via rustige landweggetjes naar het achterland van Cala Ratjada en om de Puig de s’Agulla heen. Via het bos en het strand van Cala Agulla en om Cala Ratjada heen naar de FAR (vuurtoren) voor prachtige vergezichten. Bij helder weer is een ander Balearen eiland, Menorca, waarneembaar.
Vanaf daar 2 opties: of via rotspaden of via een gewone weg naar het strand van Cala Gat en vervolgens naar de haven van Cala Ratjada en een stukje boulevard om zo de finish te bereiken bij Centra Cultural Cap Vermell. 

25 km route: Cala Ratjada – Capdepera – Cala Mesquida – Cala Ratjada
De 25 km wandelaars lopen vanaf de start bij Centre Cultural Cap Vermell richting boulevard en langs het sportstadion van Capdepera naar de hoofdweg MA-15, steken deze over en lopen dan richting Cala Mesquida. Vanaf Capdepera naar Cala Mesquida volgen we een lange niet te drukke weg. Aangekomen in Cala Mesquida heeft u een keuze uit 2 routes, de één gaat over een heel mooi natuurpad naar de rotskust van Cala Mesquida (pittige route), de andere route gaat via de urbanisatie Cala Mesquida richting het strand van Mesquida, bij helder weer is een ander Balearen eiland, Menorca, waarneembaar; beide routes komen hier weer bij elkaar.
Vervolgens via vele vlonderpaden bergopwaarts naar Coll de Marina en daarna wordt de afdaling ingezet naar het bos en het strand van Cala Agulla. Om Cala Ratjada heen richting de vuurtoren en via rotspaden of een gewone weg naar het mooie Cala Gat. Het einde van dag 2 is in zicht, nog een blik op de haven en vervolgens naar het eindpunt voor deze 2e wandeldag, de finish bij Centre Cultural Cap Vermell.

Dag 3

15 km route: Artà – Capdepera – Cala Ratjada
Via het mooie Artà met zijn 2 prachtige oude kerken, te bereiken via steile weggetjes en trappen. Vervolgens gedeeltelijk over een oude spoorwegbaan Mancor-Artà (Via Verde) en vervolgens via Capdepera terug naar Cala Ratjada voor de finish in The Walking Village bij Centre Cultural Cap Vermell.

25 km route: Son Servera – Artà – Capdepera – Cala Ratjada
Deze nieuwe route gaat ver het binnenland in, via  Son Servera en vervolgens over een oude spoorwegbaan Manacor – Artà   (Via Verde) naar het oude mooie dorp Artà met zijn 2 prachtige grote kerken. Vervolgens terug over nog een gedeelte van de Via Verde naar Capdepera, daarna terug naar Cala Ratjada voor de finish in The Walking Village bij Centre Cultural Cap Vermell en voor een gezellige 3e helft.

Dag 4

15 km route: Cala Ratjada – Capdepera – S'Heretat – Font de Sa Cala – Son Moll - Cala Ratjada
De wandelaars van 15 km lopen via Capdepera naar ’s Herentat. Daarvandaan over een natuurpad,  langs de golfbaan in de nieuwe richting  van Font de Sa Cala en vervolgens via Son Moll terug naar Cala Ratjada voor de finish.

25 km route: Cala Ratjada – Capdepera – S'Heretat – Font de Sa Cala- Capdepera – Son Moll - Cala Ratjada
De wandelaars van 25 km lopen eerst noordelijk via landweggetjes naar Capdepera en vervolgens naar ’s Herentat. Daarvandaan over een natuurpad- langs de golfbaan   in de nieuwe richting van Font de Sa Cala en een extra ronde richting Capdepera en vervolgens via Son Moll terug naar Cala Ratjada voor de finish.

Wandel 4-daagse Marbella

Geniet van het perfecte wandelweer in Zuid-Spanje tijdens de Wandel 4-daagse in Marbella en verken met wandelaars van over de hele wereld de onontdekte parels van deze prachtige regio! 

Van 3 t/m 6 oktober 2024 kun je kiezen uit routes van 10, 20 of 30 kilometer die je door de adembenemende landschappen van Andalusië leiden. Na vier dagen wandelen verdien je een welverdiende medaille, maar je kunt ook één, twee of drie dagen deelnemen.

Dwaal door het schilderachtige achterland, pittoreske dorpjes en langs de betoverende kust. Marbella, het hart van de Costa del Sol, biedt groene parken, historische architectuur en gezellige steegjes met winkeltjes. Ontspan na je wandeltocht op het Plaza de los Naranjos, een middeleeuws plein omringd door sinaasappelbomen. Sluit je dag feestelijk af op het Marbella 4Days Fiesta op Plaza del Mar, met live muziek en DJ's.

Wandel 4-daagse Spanje Marbella door het landschap van Andalusië
Wandel 4-daagse Spanje Marbella door het landschap van Andalusië
Wandel 4-daagse Marbella sportief en gezellig samen wandelen (© Oad)
Wandel 4-daagse Marbella sportief en gezellig samen wandelen (© Oad)

Ga met Oad volledig georganiseerd op vakantie naar de wandel 4-daagse Marbella. Een geweldige ervaring waarbij je volledig ontzorgt wordt en optimaal kunt genieten van heerlijk wandelen en gezelligheid. Van het inschrijven voor de Marbella 4-daagse, transfers van en naar het vliegveld tot het afscheid met een medaille, met de Oad reisleiding ben je de hele reis in goede handen.

Wandel 4-daagse Marbella afstanden en routes

Dag 1

Je verzamelt in de Walking Village op de Plaza del Mar. Vanaf de Plaza del Mar loop je door het noordwestelijke deel van de stad en keer je vanuit Puerto Banús terug naar de Paseo Maritimo.

Route 10 km: - 10,80 km – Hoogte 84 meter
Route 20 km: - 20 km – Hoogte 87 meter
Route 30 km: - 30,90 km – Hoogte 151 meter

Dag 2

Marbella staat bekend om zijn grote villa's, waarvan je er op deze route een glimp van kan opvangen. De wijken zijn ruim en groen. Op andere delen van de route zie je daarentegen wat ‘wildere’ natuur. In het recreatiegebied met indianenhutten en vee kan je na enkele steile klimmetjes weer op krachten komen. Vandaag kan je ook kiezen voor een alternatief voor de reguliere route, dit steilere en rotsachtigere pad is aangegeven met de kleur paars. Via het stadscentrum keer je terug naar de Plaza del Mar.

Route 10 km: - 10,70 km – Hoogte 63 meter
Route 20 km: - 21,40 km – Hoogte 261 meter
Route 30 km: - 30,70 km – Hoogte 261 meter

Dag 3

Vanaf de hogere delen van Marbella heb je prachtige vergezichten richting Afrika, soms zelfs vanaf het strand kan je de bergen van Marokko zien. Om er zeker van te zijn dat je van minimaal één van deze uitzichten zal genieten, hebben wij een route uitgezet die je naar de 'Altos de Marbella' en vervolgens naar het strand leidt.

Route 10 km: - 10,70 km – Hoogte 63 meter
Route 20 km: - 21,40 km – Hoogte 261 meter
Route 30 km: - 30,70 km – Hoogte 261 meter

Dag 4

De laatste dag van de 4-daagse is aangebroken. Terwijl een groot deel van Marbella deze zondag nog slaapt, loop jij door de wijken richting de Via Verde (het groene pad). Het zware klimmen op onverharde wegen wordt beloond met adembenemende uitzichten op het meer van Istán en het dorp aan de voet van de heuvels. Van daaruit daal je langzaam weer af naar woonwijken, maar niet voordat je even uitrust bij het Lago de las Tortugas (Schildpaddenmeer). Vanuit Puerto Banús keer je vervolgens samen met een frisse zeebries terug naar de finish. Als laatste loop je vandaag over de Via Gladiolo naar de Plaza del Mar waar je uiteraard met gejuich ontvangen wordt. Ook ontvang je een medaille als je alle dagen uitgelopen hebt.

Route 10 km: - 11,00 km – Hoogte 55 meter
Route 20 km: - 22,10 km – Hoogte 201 meter
Route 30 km: - 30,40 km – Hoogte 201 meter

Ga mee op de leukste wandelvakantie in Mallorca of Marbella

Een wandelvierdaagse boeken bij Oad betekent meer dan alleen kilometers maken. Op al hun wandelvierdaagsen is het genieten na iedere wandeldag met onder meer live muziek, gezelligheid en een drankje. Naast de wandeldagen is er ruimte voor ontspanning en excursies.

Wandel 4-daagse Marbella gezelligheid in het Walking Village (© Oad)
Wandel 4-daagse Marbella gezelligheid in het Walking Village (© Oad)
Wandel 4-daagse Mallorca een welverdiende medaille (© Oad)
Wandel 4-daagse Mallorca een welverdiende medaille (© Oad)

De Oad reisleiding staat voor een verzorging tot in de puntjes van transfers van en naar het vliegveld tot de begeleiding bij de 4-daagse en staan ter plaatse ten alle tijde tot je beschikking.

Oad Wandel 4-daagse reizen naar Spanje

Om het jou extra gemakkelijk te maken biedt Oad speciale Wandel-4daagse arrangementen aan. Oad regelt alles voor je zodat jij extra kunt genieten van jouw Spaanse wandelvierdaagse:

  • Vlucht vanaf Amsterdam en transfers
  • Verblijf in centraal gelegen 3 of 4-sterren hotel
  • Nederlandse Oad reisbegeleiding ter plaatse
  • Boek nu en verzeker jezelf van een plekje op één van deze gezellige wandelreizen