Wandelvakantie Karinthië groepsreis 10 dagen

Oostenrijk
Karinthië

Wandelreis Hoogtepunten van Karinthië

Tijdens deze fantastische nieuwe reis combineren we heerlijke wandelingen met prachtige excursies. Wat deze reis zo bijzonder maakt, is dat de Kärnten Card is inbegrepen. Met deze kaart zijn alle excursies en entreegelden ter waarde van € 170,- in het programma inbegrepen! Tijdens deze reis zullen we zowel letterlijk als figuurlijk de hoogtepunten van Karinthië ervaren, zoals de Gerlitzen-berg en de Pyramidekogel, de hoogste houten uitkijktoren ter wereld.

 • Inclusief Kärnten Card t.w.v. € 170 p.p.
 • Mooie excursies
 • Gevarieerde wandelingen
 • Wandelen over de Malta-stuwdam
 • Mooiste uitzicht vanaf de Pyramidekogel
Gezelschap: Groepsreis
Type: Vanuit standplaats(en)
Zwaarte: 3. Goede conditie
Comfort: 3. Comfortabel
10 dagen
vanaf € 829
Inclusief busretour
Data en prijzen
aangeboden door OAD
Over de accommodatie(s)

Gelegen in het charmante centrum van Greifenburg ligt uw verblijf Hotel Rossmann, een gezellig familiehotel in Oostenrijkse stijl. De beroemde Weissensee ligt op slechts 10 km afstand. De gastvrouw spreekt Nederlands en zal haar uiterste best doen om u een thuisgevoel te geven tijdens uw verblijf.

Dagprogramma

Dag 1 - Heenreis

Na een kop koffie of thee op het overstappunt in Didam rijden we naar Zuid-Duitsland voor het diner en de overnachting.

Dag 2 - Via Kufstein naar Karinthië

We vervolgen onze reis naar het schilderachtige Greifenburg, onze uitvalsbasis in Oostenrijk. Maar voordat we bij het hotel aankomen, maken we eerst een tussenstop in Kufstein, de parel van Tirol. Na deze korte pauze rijden we verder naar ons hotel, waar u warm wordt ontvangen door de gastvrije familie Rossmann.

Dag 3 - Wandelen Goldeck

Vandaag staat het eerste letterlijke hoogtepunt van de reis op het programma. We rijden naar Spittal aan de Drau en maken gebruik van de inbegrepen kabelbaan naar de Goldeck. Eenmaal aangekomen op het bergstation op 1780 meter hoogte, kunt u genieten van een adembenemend uitzicht. U heeft de keuze om een prachtige wandeling te maken van ongeveer 1,5 uur naar de top van de Goldeck, of kiest u voor de vlakkere familieroute? Natuurlijk is het ook mogelijk om heerlijk te ontspannen in de berghut terwijl u geniet van het majestueuze berglandschap.

Dag 4 - Wandeling Groppensteinschlucht

We beginnen met een 1,5 uur durende wandeling door de Groppensteinschlucht, één van de mooiste kloven van Karinthië. U wandelt over steigers en bruggen langs stroomversnellingen en watervallen (entree inclusief). Na deze tocht kunt u ontspannen en genieten van prachtige uitzichten als we de Nockalmstrasse rijden, de mooiste Alpenweg van Karinthië door de ‘Nocky Mountains’.

Dag 5 - Vrije dag

n Greifenburg kunt u genieten van ontspanning aan het zwemmeer of een prachtige wandeling maken langs het 'Wasser-erlebnispfad', een belevenisroute langs verschillende watervallen.

Dag 6 - Adelaarshow en wandeling Gerlitzen

We vertrekken richting de Ossiacher See, waar we een bezoek brengen aan de Adelaar Arena voor een 45 minuten durende roofvogelshow (inclusief entree). Vervolgens gaan we naar de 1900 meter hoge Gerlitzen, waar we met de kabelbaan naar het bergstation gaan (inclusief). Op het bergstation kunt u prachtige wandelingen maken en het Alpine-museum bezoeken (inclusief entree).

Dag 7 - Wandeling Malta Hochalmstrasse en bezoek Porsche Museum

We vervolgen onze reis met een indrukwekkende panoramaroute door het Maltadal via de Malta Hochalmstrasse. De route brengt ons naar de grootste stuwdam van Oostenrijk, waar u kunt genieten van een wandeling over de 626 meter lange dam. Een hoogtepunt is de Airwalk, een glazen oppervlak waardoor u vrij zicht heeft op de diepe afgrond van 200 meter. Op de terugweg bezoeken we het Porsche-museum in Gmünd (inclusief entree).

Dag 8 - Boottocht Wörthersee en Wandeling Pyramidekogel

Vandaag brengen we een bezoek aan de Wörthersee, het grootste meer van Karinthië dat bekend staat om zijn prachtige blauwgroene kleur. We beginnen met een bezoek aan het mondaine Velden am Wörthersee, waar we aan boord stappen voor een rondvaart over het meer (inclusief). Onze volgende stop is Maria Wörth, een schiereiland met twee prachtige kerken. Hierboven torent de 850 meter hoge Pyramidekogel uit, met een houten uitkijktoren van 100 meter hoog. We reizen per bus vanuit Maria Wörth naar de top van de berg. Bij de uitkijktoren kunt u ervoor kiezen om de trap of de lift te nemen en te genieten van een indrukwekkend uitzicht (inclusief entree). U kunt ook naar beneden glijden via de glijbaan (exclusief) of een wandeling maken van ongeveer 45 minuten rondom de uitkijktoren.

Dag 9 - Terugreis via Grossglockner

Op weg naar Zuid-Duitsland mag een stop bij de hoogste berg van Oostenrijk niet ontbreken. Bij de Grossglockner genieten we nog een laatste keer van de machtige uitzichten op grote hoogte. Vervolgens rijden we naar Zuid-Duitsland voor het diner en overnachting.

Dag 10 - Terugreis

We rijden terug naar Nederland. Op het overstappunt in Didam geniet u van het 3-gangen afscheidsdiner en kunt u heerlijk napraten over deze mooie wandelreis.

Inbegrepen
 • reis per Comfort Class bus o.l.v. chauffeur/reisleider
 • halfpension (ontbijt en diner) vanaf diner eerste dag t/m ontbijt laatste dag
 • 1 kopje koffie/thee bij vertrek
 • 3-gangen afscheidsdiner
 • Kärnten Card waarmee alle in de tekst genoemde excursies en entreegelden inbegrepen zijn
 • CO2-compensatie
 • toeristenbelasting
 • servicelijnen via Didam of opstappen via onze Zuidlijn
Niet inbegrepen
 • evt. niet genoemde entreegelden
 • Optioneel bij te boeken:
 • annuleringsverzekering
 • reisverzekering
Boekbaar in de maanden
Augustus 2023, September 2023
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats waar je tijdens deze wandelreis in Karinthië verblijft.