Wandelvakantie Zillertal 8 dagen individueel

Oostenrijk
Tirol, Zillertal

Wandelvakantie Zillertal

Een van de meest prachtige valleien van Oostenrijk is het Zillertal, gelegen in Tirol. In het hart van deze vallei ligt het serene dorp Uderns, waar u zult verblijven. Tijdens uw wandeltochten kunt u ervoor kiezen om door de vallei zelf te wandelen of om eerst met de gondel naar boven te gaan en van daaruit een schitterende wandeling te maken. Tijdens het wandelen kunt u genieten van de vele verschillende landschappen die het Zillertal te bieden heeft, van kabbelende beekjes en watervallen tot dichte bossen en steile bergtoppen. Het gebied heeft ook veel gletsjers en hooggelegen bergmeren, die zorgen voor prachtige uitzichten en een unieke wandelervaring bieden. Naast de bekende Alpenmarmot kunt u ook gemzen, steenbokken, marmotten en adelaars tegenkomen.

 • Eén van de mooiste valleien
 • Mooie dorpjes en kerken
 • Spieljoch avonturenpark
 • Over het Naturlehrpfad
Gezelschap:Individueel
Type:Standplaats, 1 standplaats
Zwaarte:2. Basisconditie
Comfort:3. Comfortabel
Oostenrijk
Tirol, Zillertal
Individueel
Standplaats, 1 standplaats
8 dagen
vanaf € 580
Excl. heen- en terugreis
Data & prijzen
aangeboden door Eigen-wijze Reizen
Dagprogramma

We hebben een 8-tal (rond)wandelingen samengesteld waaruit u per dag een keuze kunt maken.

A  Rondwandeling naar Fügen, 10 of 13 km/3 of 4 uur

U begint uw wandeling bij de prachtige kerk van St. Pankratz, gelegen op een heuvel met schitterend uitzicht over het Zillertal. Daarna loopt u door het boerenland en langs de rand van Fügen, naar de barokke Marienbergkerk. Deze koepelkerk is een echte bezienswaardigheid. Vervolgens loopt u via het schitterende Naturlehrpfad naar het centrum van Fügen. Om terug te keren naar Uderns kunt u ervoor kiezen om met de trein te gaan of langs de Ziller te wandelen.

B Rondwandeling Spieljoch,  8 km/3 à 4 uur

Om bij de Spieljoch-gondelbaan in Fügen te komen, kunt u gebruik maken van uw eigen auto, de bus, een taxi of te voet gaan. Eenmaal aangekomen in Fügen, stapt u in de Spieljoch-gondelbaan die u omhoog brengt. Bovenaan de gondelbaan klimt u naar de top van het Onkeljoch waar u beloond wordt met een adembenemend uitzicht. Vanaf hier daalt u gedeeltelijk over de kam af naar de prachtige bergweide Gartalm, waar u kunt genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurantje. Vervolgens loopt u via de Geosalm terug naar de gondelbaan, waarbij u kunt genieten van een prachtig uitzicht op het dal van de Ziller.

C Rondwandeling naar de St. Maria-kapel en Hart, 8 of 11,5 km /3 of 4 uur

U begint de wandeling door de Ziller over te steken en te klimmen naar de Harter Schleier waterval, die met zijn 91 meter de hoogste waterval is in het Zillertal. Na het bewonderen van de waterval blijft u op hoogte en wandelt u naar de opvallende St. Maria-kapel. Daarna daalt u af over een kruisweg naar Hart en loopt u langs de rand van het dal terug naar Uderns. Als u de korte variant van deze wandeling kiest, zult u niet via de Maria-kapel wandelen.

D Wandeling naar Hochfügen,  11,5 of 12 km km/4 à 4,5 uur.

Om bij de Spieljoch-gondelbaan in Fügen te komen, kunt u gebruik maken van uw eigen auto, de bus, een taxi of te voet gaan. Eenmaal boven aangekomen beklimt u het Spieljoch en daalt u vervolgens geleidelijk af naar de Geosalm, een prachtige bergweide met restaurant gelegen onder de top van het Kellerjoch. Tijdens de wandeling zult u afwisselend door bos en over bergweides lopen naar Hochfügen. Vanaf daar kunt u met de bus terug naar uw vertrekpunt. Als u de wandelroute liever iets lichter wilt maken, kunt u zowel aan het begin als aan het eind van de route kiezen voor een variant met minder hoogteverschil. 

E Rondwandeling via Hotel Schönblick,  10,5 of 14 km/3 of 4 uur

Vanuit Uderns begint de klim door het bos richting Hotel Schönblick, dat zijn naam meer dan waard is. Tijdens de tocht heeft u prachtige vergezichten op het achterste Zillertal. Kort na het passeren van Hotel Schönblick bereikt u het hoogste punt. Vervolgens begint de lange afdaling, waarbij u kunt genieten van een mooi zicht op Uderns en de omgeving. Als u liever een kortere route neemt, is er ook een variant die langs de 'Kühle Quelle' voert.

F Wandeling van Zell am Ziller naar Mayrhofen,  11 km / 4 uur 

U reist eerst naar Zell am Ziller per trein. De wandeling begint met een korte klim naar de prachtige bedevaartskerk Maria Rast. Vanaf hier loopt u over mooie wandelpaden door weides, langs boerenerven en soms door het bos, net boven het Zillerdal, naar het gezellige Mayrhofen. Gedurende de hele dag kunt u genieten van prachtige uitzichten over het dal van de Ziller.

G Rondwandeling naar de Edelhütte, 10,5 km / 3,5 uur

U kunt met uw eigen auto of de trein naar Mayrhofen reizen en vanuit daar het dalstation van de Ahorn-gondelbaan bereiken. De gondelbaan brengt u naar een hoogte van 1955 meter, waar u kunt beginnen aan uw wandeling naar de Edelhütte op 2238 meter hoogte. De wandeling biedt een spectaculair uitzicht op de omringende alpenreuzen en het dal, maar zelfs als u op een lager punt blijft, zijn de uitzichten nog steeds indrukwekkend. 

H Rondwandeling naar het Penkenjoch, 12 of 14 km / 3,5 of 4,5 uur

Met de Zillertaltrein reist u naar Mayrhofen, waar u door het gezellige centrum loopt naar het dalstation van de Penken-gondelbaan. Eenmaal boven op 1765 meter hoogte begint uw wandeling naar het Penkenjoch. Vervolgens daalt u af door alpenweides en over een ‘Naturlehrpfad’ met informatiepanelen over de Alpenflora en -fauna naar het Almstüberl. Hier kunt u genieten van een ‘Sonnenterrasse’ met een geweldig uitzicht. Voor de terugweg heeft u de keuze uit twee varianten.

Over de accommodatie(s)

U verblijft in het comfortabele Hotel Standlhof. Elke kamer beschikt over een balkon met schitterend uitzicht op de majestueuze Zillertaler Alpen.

Inbegrepen
 • 7 nachten verblijf op basis van LO of HP
 • Routebeschrijving, kaarten en GPS-tracks
Niet inbegrepen
 • Heen- en terugreis; wij kunnen een retour Jenbach per trein op maat voor u reserveren
 • Verzekeringen
 • Toeristenbelasting
 • Entreeprijzen, transfers etc. die niet bij inbegrepen vermeld staan
 • Zillertal Activ Card voor (ski-)liften en openbaar vervoer in het Zillertal (26 mei t/m 26 oktober), ca. € 100,- p.p. voor 6 dagen. Buiten deze periode werken de liften niet.

Boek deze reis

Wandelvakantie Zillertal
vanaf € 580
Bekijk deze reis op de website van de aanbieder voor alle details, de exacte vertrekdata en beschikbaarheid
Bekijk beschikbaarheid ➜
Deze wandelvakantie op de kaart

Gemarkeerd op de kaart zie je de plaats waar je tijdens deze wandelreis in het Zillertal verblijft.